KézdivásárhelyNyolc köztéri projektre lehet szavazni

2020. november 4., szerda, Közélet

Szeptembertől indult útjára Kézdivásárhely önkormányzatának új weboldala, a www.bp.kezdi.ro. A lakosság bevonását célzó weboldal október közepéig volt nyitott olyan projektek leadására, amelyek egy-egy közösség életterének élhetőbbé, szebbé alakítását célozza. Az elfogadott projektekre elindult a szavazás – hétfőn erről tartott sajtótájékoztatót az ötletgazda, Szilveszter Szabolcs önkormányzati képviselő, aki ismertette a projekteket és a szavazás feltételeit is.

  • Szilveszter Szabolcs. Tofán Levente felvétele
    Szilveszter Szabolcs. Tofán Levente felvétele

Hat kategóriában lehetett javaslatot benyújtani: utcai infrastruktúra (sétányok, járdák, terek és gyalogosövezetek); közterületek, köztéri bútorzat rendezése; zöldövezetek, játszóterek és közterületek rendezése (köztéri bútorzat, közvilágítás stb.); mobilitás, akadálymentesítés és biztonságos közlekedés (közlekedést szolgáló utak javítása, hozzáférhetőség növelése fogyatékkal élők számára, videós megfigyelőrendszerek); oktatási és kulturális infrastruktúra; valamint Smart City, digitális város. Tizenhárom javaslat érkezett be, ebből öt nem felelt meg, mert nem közterületet érintett, így összesen nyolc projekt maradt, amelyekre egy hónapon keresztül lehet szavazni.

Az elfogadott projektek: 1. Virtuális interaktív túra, 2. Hintanyerő anyuerő: szülői összefogás a nyujtódi játszótér felújítására, 3. Skate park, 4. Molnár Józsiás-szobor, 5. Nevelés a természetben, 6. Fokozatos fejlődés, 7. Közösségi tér, 8. Aktív kikapcsolódás az oroszfalvi gyerekeknek.

„Csak azok a személyek szavazhatnak, akik előzetesen regisztrálnak a www.bp.kezdi.ro oldalon. Továbbá, aki már bejelentkezett a sesizari.ro hibabejelentő oldalra, ugyanazzal a felhasználónévvel beléphet. Egy személy négy különböző kategóriában szavazhat’’ – hangsúlyozta Szilveszter Szabolcs. Kevesebb mint három nap alatt a projektek 241 szavazatot gyűjtöttek be, szavazni november 30-ig lehet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2464
szavazógép
2020-11-04: Közélet - Fekete Réka:

Háromszékről többen részesültek elismerésben (Díjazott a pedagógusszövetség)

Tizenhárom háromszéki pedagógus pályázott a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított, kilencedik alkalommal meghirdetett Apáczai-díjra, közülük ketten kaptak kitüntetést. Diákjaink a matematika, magyar nyelv és irodalom terén jeleskedtek, de a négyéves középiskolai teljesítmény értékelésénél is több díjat osztottak ki Kovászna megyei tanulóknak.
2020-11-04: Jegyzet - Szekeres Attila:

Tudathasadásos Trianon

Dúl a koronavírus, egyre többen fertőződnek meg, hunynak el, a hatóságok képtelenek kezelni a helyzetet, fogalmuk sincs a jövő évi költségvetésről, s közben mi a legnagyobb gond Romániában?! Hát, hogy méltóképpen megünnepeljék Trianont! Ünnepnap lett hát június 4-e – döntött a képviselőház tegnap, miután a szenátus már szeptember 30-án megszavazta ezt.