Tízezernél több új fertőzés

2020. november 6., péntek, Belföld

Újabb küszöböt lépett át a koronavírus-járvány november 6-án: 10 260 új fertőzést jelentettek 38 389 tesztből, és 123 elhalálozást az utóbbi 24 óra alatt (az áldozatok között Kovászna, Hargita és Maros megyei is van). Ezzel a járvány kezdete óta igazolt fertőzések száma 287 062-re nőtt, a COVID-19-cel kapcsolatba hozható elhalálozásoké pedig 7663-ra.

Háromszéken 48 új fertőzést igazoltak, ezzel  a járvány kezdetétől 2516-ra nőtt az esetszám megyénkben, a fertőzöttségi mutatónk pedig (a fertőzötttek száma ezer lakosra vetítve az elmúlt 14 nap alatt) 3,1-re emelkedett, azaz vörös zóna lettünk. Hargita megyében 91 új esetet igazoltak, így már 3480 fertőzöttnél tartanak (a kéthetes fertőzöttség ott pillanatnyilag 2,74 ezrelék), Maros megyében 248 új eset van, összesen 6576, a fertőzöttségi mutató 3,97.

Kórházban jelenleg 12 133 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1001-et az intenzív osztályon. További 40 615 igazoltan fertőzött személy házi, 10 186 pedig intézményes elkülönítésben tartózkodik, és magas a karanténban levők száma is: 66 563-an vannak házi, 14-en pedig intézményes karanténban. A gyógyultak száma a járvány kezdetétől 195 971.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 371
szavazógép
2020-11-06: Közélet - :

Kitüntették Farkas Árpádot (Hit és Hűség - Sinkovits Imre emlékezete díj)

Császár Angéla Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, valamint Farkas Árpád Kossuth-díjas erdélyi magyar költőfejedelem kapta idén a Hit és Hűség – Sinkovits Imre emlékezete díjat -- közölte Facebook-oldalán  Sinkovits-Vitay András. A díjátadó ünnepséget csütörtökön délután tartották a Pesti Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán.
2020-11-06: Belföld - :

Ezeket a szabályokat kell betartani hétfőtől

A hatóságok a koronavírusos esetek számának további növekedésére számítanak, de ha a kormány által előkészített új rendelkezéseket helyesen fogják gyakorlatba ültetni, akkor 30 nap múlva várhatóan csökkenni fog az esetszám – jelentette ki Raed Arafat belügyi államtitkár. Az országos katasztrófavédelem vezetője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a járványügyi szakemberekkel folytatott megbeszéléseken arra a következtetésre jutottak, hogy a várt hatás elérése érdekében a kormány új intézkedései ne 14, hanem 30 napig legyenek hatályban. Hozzátette: azokban a régiókban, ahol magas az esetszám, további szigorításokat is bevezethetnek.