SepsiszentgyörgyA piac nem zár be, a bölcsődék is nyitnak

2020. november 9., hétfő, Közélet

Nem érinti a központi hatóságok által elrendelt szigorítás a sepsiszentgyörgyi központi piacot, melynek működtetője, a Tega Rt. hétfőn arról tájékoztatott, hogy a vásártér továbbiakban is nyitva tart. A piacon működő tej- és hústerméket forgalmazók azonban csupán tárolásra használhatják a következőkben bódéikat, a termékek értékesítésére azok a bejárat előtt lesz lehetőség – közölték.

  • Fotó: TEGA
    Fotó: TEGA

A Helyi Készenléti Bizottság hétfői döntése alapján a piaci bódék is nyitva maradhatnak, azzal a kikötéssel, hogy egyszerre csak egy ügyfél lehet bent.

Keddtől, november 10-től a város három bölcsődéje is újra fogadja a kisgyermekeket – ez már az Országos Készenléti Bizottság határozata –, a szülőket azonban külön megkérik arra, hogy csökkentsék a gyermekek idős személyekkel való érintkezését, amennyire csak lehetséges.

Sepsiszentgyörgyön az elmúlt 14 napban az új koronavírussal fertőzöttek aránya vasárnapra elérte a 6,94 ezreléket, az esetek száma pedig továbbra is növekedést mutat – tudatja az önkormányzat, amelynek közleménye ismételten felhívja a lakók figyelmét a megelőző intézkedések betartására: a védőmaszk helyes viseletére, a torlódások elkerülésére és a megfelelő távolságtartásra más személyektől, illetve a szigorú kézhigiéniára. Mindez azért is fontos, mert ha a fertőzés továbbra is ilyen iramban terjed, karanténba helyezhetik Sepsiszentgyörgyöt is, amikor csak bizonyos helyzetekben lehet kilépni az utcára, és ahhoz is kijárási nyilatkozatra van szükség, de lehetnek még más jellegű korlátozások is.

A közlemény emlékeztet a november 9-től országszinten érvényes korlátozásokra is: az óvodák és iskolák online oktatásra való áttérésére, a zárt terekben működő piacok és vásárcsarnokok bezárására, a kötelező maszkviselésre, a 23 órától 5 óráig tartó éjszakai kijárási tilalomra, a 21 órakor bezáró üzletekre, illetve a cégek és intézmények azon kötelezettségére, hogy otthoni vagy váltásban történő munkavégzésre álljanak át. (dvk/demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2234
szavazógép
2020-11-09: Belföld - :

Egyre többen szorulnak intenzív terápiára

Tovább emelkedett a súlyos állapotban lévő, intenzív ellátásra szoruló koronavírussal fertőzöttek száma, ha vasárnap 1056, hétfőn már 1076 hasonló esetről tájékoztattak a központi hatóságok. A vasárnapról hétfőre elvégzett közel 11 500 tesztből 3240 bizonyult pozitívnak, a kommunikációs törzs újabb 130, a koronavírushoz köthető elhalálozást is jelentett (72 férfi és 58 nő).
2020-11-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Apróhirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk.