Mi, hol, mikor?

2020. november 10., kedd, Mi, hol, mikor?

Apróhirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk.

Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.
Apróhirdetési, illetve reklámirodánk a megszokott program szerint, hétfőtől csütörtökig naponta 9–16, pénteken 9–14 óráig tart nyitva. Online apróhirdetési szolgáltatásunk nyitvatartási rendtől függetlenül bármikor igénybe vehető, a következő napra megrendelt hirdetést azonban legkésőbb 18 óráig kérjük feltenni.

Koronavírussal kapcsolatos fontos információk
* Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot családorvosával.
* Ha rosszabbodik az állapota, hívja az 112-es számot.
* Ha további információkat szeretne az otthoni karantén­ról vagy külföldről érkezett haza, hívja a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság telefonos ügyfélszolgálatát: 0214 144 467, naponta 8–22 óráig.

Szolgálati lakás orvosoknak
A Studium–Prospero Alapítvány pályázatot hirdet állami intézményben dolgozó szakorvosok, gyógyszerészek, családorvosok, illetve szakvizsga előtt álló rezidens orvosok számára Sepsiszentgyörgyön két egyszobás szolgálati lakás elfoglalására decemberi beköltözéssel. Jelentkezési határidő: november 20. A pályázat részleteit, valamint a szolgálati lakás épületéről készült fotókat a Studium–Prospero Alapítvány Facebook-oldalán találják.

Hitvilág
KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. Keddenként az esti szentmise előtt, 17 órától csendes szentségimádást tartanak. * Szerdánként 7.15-től és 17.45-től közösen imádkozzák a reggeli, illetve az esti dicséretet a zsolozsmából. * Csütörtökönként az esti szentmise előtt, 17 órától szentségimádás a különböző lelkiségek részvételével.
SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. November 13-án, pénteken a szokásos éjszakai virrasztás még a templomban lesz. A rendkívüli helyzet miatt a program így módosul: 18 órától szentmise, melyet követően kiteszik az oltáriszentséget és elkezdődik a szentségimádás. * A nemrég megjelent, Márton Áron breviáriuma – Gondolatok, útmutatások az év minden napjára című kis kiadvány korlátozott mennyiségben még megvásárolható az újságárusoknál.
TOURS-I SZENT MÁRTON PÜSPÖK EMLÉKNAPJA szerdán van. Ebben az esztendőben Sepsiszentgyörgy katolikus, illetve más óvodás és iskolás csoportjai szerényen, de mégis megemlékeznek Szent Mártonról egy rajzversennyel. A központban kifeszített banneren tekinthetik meg a nyertes gyerekrajzokat. Szent Mártonról írják életrajz­írói: „Életében sok lelket térített Istenhez jó példájával, tanításával. Így volt ő Jézus lámpása, fényhordozója.” * Szentkatolna filiájában, Kézdimartonfalván a Szent Márton-búcsús szentmisét november 15-én, vasárnap 12 órakor tartják.
ÖRÖKÖS SZENTSÉGIMÁDÁSI NAP lesz ma Zágonban, szerdán Kézdikőváron, csütörtökön Bereckben, pénteken Imecsfalván, szombaton Esztelneken.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig az 1918. december 1. úti Salvia (telefon: 0267 313 112; éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden
ASZFALTOZÁS. Sepsiszentgyörgyön a Puskás Tivadar utcában, az Olt utca és az 1918. december 1. út közötti szakaszon aszfaltozási munkálatokra kerül sor. Kérik a lakókat, hogy ne parkoljanak az említett útszakaszon, hogy a felújítás mielőbb befejeződhessen.
IVÓVÍZ. Kézdivásárhelyen a Bem József utca Fortyogó utca és Vadrózsa vendéglő közötti szakaszán a víz- és csatornarendszer felújítási munkálatai miatt a következő hetekben hétfőtől péntekig naponta 7 és 10 óra között szünetel az ivóvíz-szolgáltatás. A korlátozás csak az említett szakaszra érvényes.
FOGADÓÓRÁK. A vészhelyzet ideje alatt Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalában a fogadóórák telefonon zajlanak. Akik Antal Árpád András polgármesternél kérnek meghallgatást, hívják a polgármesteri kabinet munkatársait a 0267 311 243-as telefonszámon. • Minden csütörtökön 15 és 17 óra között Vargha Fruzsina alpolgármester válaszol a fiatalok kérdéseire a 0267 316 365-ös telefonszámon.
INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mind­azok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Elérhetőség a 0741 568 527-es telefonon.
LELKI SEGÉLY TELEFONON. Az erdélyi telefonos és internetes lelkisegély-szolgálat szakembereihez hétköznapokon 8–24 óráig fordulhatnak a 0754 800 808-as normál díjas telefonszámon. A névtelenül igénybe vehető szolgáltatás online is működik, az internetes tanácsadás a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com e-mail-címen érhető el.
LOMTALANÍTÁS. Sepsiszentgyörgyön év végéig tart az ingyenes lomtalanítási kampány. A fölöslegessé vált tárgyak, használati eszközök elszállításáról előzetesen a 0267 310 123-as telefonszámon lehet egyeztetni.
HASZNOS TELEFONSZÁM. A sepsiszentgyörgyi közös temetővel kapcsolatos észrevételek hétköznapokon 8–16 óráig a 0733 937 831-es telefonszámon jelezhetők.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2020-11-09: Közélet - :

A piac nem zár be, a bölcsődék is nyitnak (Sepsiszentgyörgy)

Nem érinti a központi hatóságok által elrendelt szigorítás a sepsiszentgyörgyi központi piacot, melynek működtetője, a Tega Rt. hétfőn arról tájékoztatott, hogy a vásártér továbbiakban is nyitva tart. A piacon működő tej- és hústerméket forgalmazók azonban csupán tárolásra használhatják a következőkben bódéikat, a termékek értékesítésére azok a bejárat előtt lesz lehetőség – közölték.
2020-11-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás