LabdarúgásSzoboszlai csatlakozott a válogatotthoz

2020. november 11., szerda, Sport

Tegnap csatlakozott a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatotthoz Szoboszlai Dominik. Klubja, a Red Bull Salzburg hétfőn bejelentette, hogy a megismételt tesztek egyetlen labadrúgónál sem mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így minden játékosuk csatlakozhat hazája válogatottjához.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

A 20 éves Szoboszlai karantén miatt hagyta ki a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3–1 arányban megnyert.

A holland Björn Kuipers vezeti a csütörtöki Magyarország–Izland Eb-pótselejtezőt. A 47 éves játékvezető eddig két alkalommal fújta a sípot a magyar válogatott mérkőzésén: 2009-ben az albánok idegenbeli legyőzése során (1–0), majd 2016-ban a Svájc ellen elszenvedett vereség alkalmával (3–2) – mindkét találkozó világbajnoki selejtező volt.

Björn Kuipers munkáját két honfitársa, Sander van Roekel és Erwin Zeinstra segíti majd az oldalvonalak mellől, továbbá a videobírót is holland játékvezetők kezelik majd.

A magyar csapat csütörtökön 21.45-től Izland nemzeti együttesével az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 774
szavazógép
2020-11-11: Sport - :

Háromgólos kézdivásárhelyi vereség (Labdarúgás)

A Kézdivásárhelyi SE tegnap pótolta a 8. fordulóból elhalasztott, Astra Giurgiu II. elleni mérkőzését, amelynek Ploiești adott otthont. A találkozót azért halasztották el, mert a házigazdák keretében többen koronavírus-fertőzéssel bajlódtak, a sors fintoraként a felső-háromszéki együttes ugyanebből az okból kifolyólag tartalékosan vállalta a kiszállást.
2020-11-11: Sport - :

Huszonkét futam, augusztusban Magyar Nagydíj (Forma–1)

A Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói nyilvánosságra hozták a sorozat 22 futamot tartalmazó 2021-es előzetes versenynaptárát, amelyet még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) is el kell fogadnia. A Magyar Nagydíjra a tervek szerint augusztus 1-jén kerül sor.