Kiterjesztették a korlátozásokat

2020. november 13., péntek, Közélet

Újabb háromszéki falvakban vezet be szigorításokat a megyei vészhelyzeti bizottság, miután a fertőzöttségi mutató az érintett nyolc település esetében meghaladta a három ezreléket.

  • Esztelneken mától szigorítanak. Fotó: Nánia István
    Esztelneken mától szigorítanak. Fotó: Nánia István

A testület határozata szerint Köpecen, Hidvégen és Kurtapatakon november 12-től, míg Szotyorban, Esztelneken, Pákéban, Felsőrákoson és Előpatakon mától 14 napig érvényesek a koronavírus terjedése megfékezését célzó rendelkezések. Családi jellegű összejövetelek és rendezvények nem tarthatók, az egyházi rendezvényeken csak az érintett települések lakói vehetnek részt, korlátozzák a vendéglátó egységek működését is, belső tereikben nem szolgálhatják ki ügyfeleiket, a szabadtéri sporttevékenységek pedig legtöbb tíz, nem egy háztartásban élő személy részvételével engedélyezettek, s tilos az utcákon nagyobb csoportban tartózkodni. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2020-11-13: Máról holnapra - Mózes László:

Magyarok magyar érdekért

Ismét pörög a választási kampány, s akár tetszik, akár nem, december 6-án parlamenti választások lesznek. Noha dúl a társadalmi és politikai vita arról, hogy járványidőben meg lehet-e biztonságosan tartani a voksolást, immár bizonyos, hogy újra szavazni hívják a polgárokat. Az egyedüli, valamelyest racionális érv a decemberi szavazás mellett az, hogy a korán megkezdődött kampányban minden kormányzati döntésnek (s mellette, nyilván, minden ellenzéki állásfoglalásnak is) kizárólag pártérdekek állnak a hátterében. Ilyen körülmények között talán az a legjobb, ha minél előbb lezárul ez a zilált, semmi jóval nem kecsegtető időszak.
2020-11-13: Kármentő - Kuti János:

Jön a védőoltás!

Iohannis ismét megmondta, a toxikus parlamentben a szociáldemokraták esze állandóan azon jár, hogyan húzzák be a kéziféket és akadályozzák Románia haladását a liberális kormány által kijelölt napfényes úton. Szerinte például a zárt térben működő élelmiszerpiacok és vásárcsarnokok bezárása indokolt volt, de ezt a szociáldemokraták megfúrták.