Franciaország túl van a tetőzésen

2020. november 17., kedd, Világfigyelő

A naponta feltárt új esetek száma és a pozitív tesztek arányának csökkenése arra utal, hogy Franciaország túl van a koronavírus-járvány tetőzésén – jelentette ki Olivier Véran egészségügyi miniszter tegnap.

  • Fotó: MTI / AP / Michel Euler
    Fotó: MTI / AP / Michel Euler

„Ugyanúgy, mint márciusban, most is az általános karanténnak köszönhető, hogy a vírus lelassult. Tíz napja csökken a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, hasonlóan a pozitív tesztek arányához és a reprodukciós rátához” – mondta a tárcavezető. „Visszavettük az ellenőrzést a járvány terjedése felett, és ez jó hír. De még nem győztük le a vírust” – tette hozzá. A járvány márciusi kezdete óta regisztrált esetek száma már megközelíti a 2 milliót, de vasárnap már csak 27 ezer új fertőzöttről számoltak be a hatóságok, az előző napi 32 ezer és a tíz nappal ezelőtti több mint 60 ezerhez képest. Intenzív osztályra 270 beteg került vasárnap, ami az elmúlt három hétben a legalacsonyabb szám, és már ennél több fertőzött esetében szűnt meg a gépi kezelés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2821
szavazógép
2020-11-17: Világfigyelő - :

Szomorú rekord Magyarországon

Az elmúlt 24 órában 6495 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 147 961 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.
2020-11-17: Világfigyelő - :

Teljes leállás Szlovéniában

Szlovéniában tegnaptól két hétre leállt a közösségi közlekedés, valamint bezárt minden üzlet az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével.