Teljes leállás Szlovéniában

2020. november 17., kedd, Világfigyelő

Szlovéniában tegnaptól két hétre leállt a közösségi közlekedés, valamint bezárt minden üzlet az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével.

A kormány azzal magyarázta az újabb drasztikus szigorításokat, hogy a korábbi intézkedések csak részben hoztak eredményt. Az országban minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a szájmaszk viselése mindenütt. Még két hétig zárva maradnak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2020-11-17: Világfigyelő - :

Franciaország túl van a tetőzésen

A naponta feltárt új esetek száma és a pozitív tesztek arányának csökkenése arra utal, hogy Franciaország túl van a koronavírus-járvány tetőzésén – jelentette ki Olivier Véran egészségügyi miniszter tegnap.
2020-11-17: Közélet - Fekete Réka:

Ünnep járványidőben (Harmincéves a Háromszék Táncegyüttes)

Még akkor is ünnep a harmincadik születésnap egy intézmény életében, ha az a koronavírus járvány miatt jó féléves késéssel és csupán a virtuális térben tartható meg. A csütörtökön kezdődő háromnapos programsorozat jó alkalom, hogy odafigyeljünk arra a művészi munkára, ami által a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Erdély és az egész Kárpát-medence egyik legrangosabb hivatásos táncegyüttesévé vált, előadásaikat különös figyelemmel követi a szakma, a közönség számára pedig a társulat minden fellépése ünnep.