Marad a vészhelyzet

2020. november 17., kedd, Belföld

Szombattól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbították Románia területén a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetet.

  • Fotó: bizbrasov.ro
    Fotó: bizbrasov.ro

A mostani kormányhatározat nem tartalmaz további megszorításokat azokhoz képest, amelyeket az előző hétfőtől vezettek be, de kitér néhány konkrétumra: a december 6-i választások alkalmával érvényesek lesznek a szeptemberi önkormányzati voksolás kapcsán bevezetett óvintézkedések, a nemzeti ünnep alkalmával rendezett szabadtéri ünnepségeket pedig a megyeszékhelyeken legfeljebb száz résztvevővel szervezik meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 456
szavazógép
2020-11-17: Belföld - :

Tűzvész után lemondás

Mai hatállyal lemond tisztségéről a karácsonkői megyei sürgősségi kórház igazgatója. A karácsonkői tanács a város díszpolgára címet adományozza Cătălin Denciu orvosnak. Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöke Ludovic Orban miniszterelnök és Nelu Tătaru egészségügyi miniszter lemondását követeli a karácsonkői tragédia miatt.
2020-11-17: Belföld - :

Intenzív terápia engedély nélkül

Szeben megye legnagyobb, 12 ágyas intenzív terápiás osztálya nem rendelkezik katasztrófavédelmi engedéllyel, és nem is tudja ezt kiállíttatni, mert az épület túlságosan régi – közölte a Szeben megyei sürgősségi kórház vezetősége.