Intenzív terápia engedély nélkül

2020. november 17., kedd, Belföld

Szeben megye legnagyobb, 12 ágyas intenzív terápiás osztálya nem rendelkezik katasztrófavédelmi engedéllyel, és nem is tudja ezt kiállíttatni, mert az épület túlságosan régi – közölte a Szeben megyei sürgősségi kórház vezetősége.

  • Forrás: sibiu100.ro
    Forrás: sibiu100.ro

Az egészségügyi intézmény illetékesei szerint a sebészeti részleg (ahol az intenzív osztály is található) olyan épületben működik, amely nem felel meg a katasztrófavédelmi engedély megszerzéséhez szükséges feltételeknek. A jelenlegi elvárások alapján történő engedélyeztetéshez az épület teljes felújítására volna szükség. A sürgősségi osztály az épület földszintjén működik, ez a részleg 2017-ben történt kibővítését követően megkapta az ISU engedélyét. Jelenleg Szeben megyében a legnagyobb az elmúlt 14 nap fertőzöttségi aránya, ezer lakosra vetítve 8,83. Nagyszebenben a fertőzöttségi ráta már 13,42 ezrelék. A várost tegnaptól karantén alá vonták.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1170
szavazógép
2020-11-17: Belföld - :

Marad a vészhelyzet

Szombattól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbították Románia területén a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetet.
2020-11-17: Belföld - :

Újabb ellenőrzések faügyben

Az elmúlt héten több mint 750 ellenőrzést végzett a rendőrség országszerte az illegális fakivágások megelőzése érdekében, és 153 ügyben indult bűnvádi nyomozás az erdészeti törvény megsértése miatt.