AtlétikaPars Krisztián decemberben edzene újra

2020. november 18., szerda, Sport

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián bízik benne, hogy térdműtéteit követően december elején újra edzésbe állhat.

  • Fotó: Huszti István
    Fotó: Huszti István

A 2012-es londoni ötkarikás játékokon győztes magyar kalapácsvető elmondása szerint az elmúlt másfél éve nagyon rosszul alakult, az első műtéte nem sikerült, így megsérült a jobb térde is, és kiújult a problémája a balban is, ezért most mindkettőből el kellett távolítani a leszakadt porcot. Két hónapon belül mindkét beavatkozásra sor került, az orvosok mindent rendben találtak, tünetmentes, nincsenek fájdalmai, s reméli, hogy az év utolsó hónapjában megkezdheti a felkészülést a jövő nyári tokiói olimpiára. A 38 esztendős dobóatléta heti négy-öt alkalommal jár gyógytornára, elősegítve az izmok visszaépítését az edzésmunka megkezdése előtt.

Pars bevallása szerint, ha sikerül decembertől májusig sérülésmentesen végigcsinálnia a munkát, és az erőnléte is helyreáll, akkor nem tesz le róla, hogy a 77–78 méteres eredmény az olimpián is meglegyen, márpedig meglátása szerint ezzel a legjobb nyolcba vagy akár hatba is be lehet kerülni. A magyar sportoló kitért rá: az edzésmunkán sok mindenben változtatniuk kell, hiszen már máshogy regenerálódik, mint fiatalabb korában. Ugyanakkor hatalmas motiváció számára a 2023-as budapesti világbajnokság, amelyen nagyon szeretne részt venni.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 839
szavazógép
2020-11-18: Sport - :

Háfra és Schatzl nyáron távozik a Fraditól (Kézilabda)

Háfra Noémi és Schatzl Nadine jövő nyáron távozik a Ferencváros csapatától, és a Győri Audi ETO KC együtteséhez igazol. Mindketten három évre kötelezik el magukat a nyugat-dunántúli alakulattal. A fővárosi klub mindkét válogatott játékost szerette volna megtartani, azonban a kézilabdázók nem kívánták meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződésüket.
2020-11-18: Sport - :

Bolt szerint nincsenek veszélyben a világcsúcsai (Atlétika)

Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó szerint a jelenlegi mezőnyben nincs olyan atléta, aki valós veszélyt jelentene világcsúcsaira.