Helyben maradhat a jövedelemadó

2020. november 18., szerda, Belföld

Egyöntetűen jóváhagyta tegnap a képviselőház a személyi jövedelemadóból befolyó összegek visszaosztásának módosításáról szóló törvényjavaslatot. A Florin Roman liberális képviselő által kezdeményezett tervezet a helyi közpénzekről szóló, 2006/273-as törvény 32. cikkelyét módosítja.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A javaslat értelmében a személyi jövedelemadóból befolyó becsült összeg 15 százaléka legkésőbb következő hónap 8-áig a megyei költségvetésbe kerül, 65 százaléka annak a községnek, városnak vagy megyei jogú városnak a költségvetésébe, amelyben a befizető tevékenykedik, 6 százalékát határozattal visszaosztják a helyi önkormányzatoknak a megyei tanácsok, 14 százalékát pedig a közpénzügyi igazgatóságok.

A tervezet azt is előírja, hogy a megyei közpénzügyi igazgatóságoknak negyedévente közzé kell tenniük honlapjukon a személyi jövedelemadóból származó bevételeket és ezek visszaosztását.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 458
szavazógép
2020-11-18: Belföld - :

Az egészségügyi rendszer áldozataira emlékeztek

Az elavult, túlterhelt és rosszul szervezett román egészségügyi rendszer áldozatainak emlékére szervezett néma tüntetést tegnap a Sanitas egészségügyi szakszervezet Bukarestben a kormány székháza előtt.
2020-11-18: Belföld - :

Hírsaláta

VÍRUSOS VAGY SEM? Pozitív lett a karácsonkői kórháztűzben az intenzív osztályon fekvő betegek mentése közben megégett orvos koronavírustesztje, Cătălin Denciu tavasszal is megfertőződött SARS-CoV-2-vel – jelentette be Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Mint mondta, az orvost Belgiumba történő szállítása előtt tesztelték koronavírusra, és a teszt pozitív lett.