Csökkenhet a munkaidő

2020. november 18., szerda, Belföld

Módosításokkal tegnap jóváhagyta az alsóház a munkaidő csökkentését lehetővé tevő, 2020/132-es sürgősségi kormányrendeletet.

  • Fotó: desteptarea.ro
    Fotó: desteptarea.ro

A tervezet lehetőséget teremt a munkáltató számára, hogy szükségállapot vagy veszélyhelyzet ideje alatt és az azt követő három hónapban – a szakszervezettel vagy a munkavállalóval történt egyeztetést követően – legtöbb 50 százalékkal csökkentse a munkaszerződésben rögzített munkaidőt, a fizetés arányos levonása mellett. A munkaidő csökkentése legalább öt napra történik úgy, hogy a munkáltatónak az egész hónapra össze kell állítania a munkaprogramot. A rendelkezés érvényes a váltásban vagy nem egyenlő munkaidőben dolgozókra is. A törvény szerint a ledolgozott munkáért járó béren kívül a munkavállaló a munkaidő-csökkentés ideje alatt pótlék formájában megkapja kieső jövedelmének 75 százalékát.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1169
szavazógép
2020-11-18: Belföld - :

Hírsaláta

VÍRUSOS VAGY SEM? Pozitív lett a karácsonkői kórháztűzben az intenzív osztályon fekvő betegek mentése közben megégett orvos koronavírustesztje, Cătălin Denciu tavasszal is megfertőződött SARS-CoV-2-vel – jelentette be Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Mint mondta, az orvost Belgiumba történő szállítása előtt tesztelték koronavírusra, és a teszt pozitív lett.
2020-11-18: Belföld - :

Előkészítik az oltást

Valeriu Gheorghiţát, a központi katonai kórház járványügyi főorvosát nevezték ki a koronavírus elleni országos oltási kampány koordinátorának – jelentette be tegnap Klaus Iohannis államelnök.