Előkészítik az oltást

2020. november 18., szerda, Belföld

Valeriu Gheorghiţát, a központi katonai kórház járványügyi főorvosát nevezték ki a koronavírus elleni országos oltási kampány koordinátorának – jelentette be tegnap Klaus Iohannis államelnök.

  • Fotó: scumc.ro
    Fotó: scumc.ro

Miután a hatóságok kidolgozták a COVID-19 elleni oltási stratégiát, amelyet jövő héten fognak közzétenni, elkezdték az oltási kampány tulajdonképpeni megszervezését is annak hatékony megvalósítása érdekében – mondta az államfő. Elismételte, hogy első szakaszban az egészségügyi személyzetet, a kockázati kategóriákba sorolt személyeket, a tanügyben, honvédelemben, szállításban, energia- és vízszolgáltatásban dolgozókat oltják be. Megszabták már a beoltáshoz szükséges általános intézkedéseket is, ami a vakcina szállítását és raktározását, az oltások beadásával foglalkozó szakembercsoportok, illetve oltási helyszínek azonosítását illeti.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 459
szavazógép
2020-11-18: Belföld - :

Csökkenhet a munkaidő

Módosításokkal tegnap jóváhagyta az alsóház a munkaidő csökkentését lehetővé tevő, 2020/132-es sürgősségi kormányrendeletet.
2020-11-18: Belföld - :

Tilos a rendeletek általi jogalkotás

Hallgatólagosan elfogadta a képviselőház a 2019/57-es sürgősségi kormányrendeletet módosító és kiegészítő törvénytervezetet, amely megtiltaná a sürgősségi kormányrendeletek révén történő jogalkotást a bűncselekmények, büntetések és az igazságszolgáltatás megszervezése kérdéskörében.