Állandó ellenőrzések

2020. november 18., szerda, Közélet

Naponta ellenőrzéseket végeznek a hatóságok a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések betartatására.

Az akciók a prefektúra felügyelete alatt az állami rendőrség irányításával zajlanak, azokban részt vesznek csendőrök, esetenként helyi rendőrök és más kirendelt intézmények munkatársai. Hétfőről keddre virradó éjjel a kijárási tilalom betartását figyelték – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság –, hétfőn 12 kereskedelmi társaságot, illetve egyéni vállalkozást, 11 tömegközlekedési eszközt, 38 létesítményt, köztük vendéglőket, teraszokat, szórakozóhelyeket, parkokat, játszótereket ellenőriztek. 1129 ellenőrzést végeztek fertőzöttek, illetve elkülönítettek tartózkodási helyén, otthonában. Az akció során hétfőn 38 szabálysértési bírságot róttak ki, összesen 6500 lejt. Ugyanakkor a vasúti rendőrség közreműködésével az állomásokon és a megyén áthaladó vonatokon, valamint a szállításfelügyeleti hatóság közreműködésével közutakon is végeztek ellenőrzéseket. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1169
szavazógép
2020-11-18: Közélet - :

Száz tonnával több üveg

Közel száz tonnával több üveget sikerült idén begyűjtenie a Tega Rt.-nek, mint egy évvel korábban – derült ki a nemrég lezárult éves lomtalanítási akció mérlegéből.
2020-11-18: Közélet - Iochom István:

Mától újabb szigorítások lépnek életbe (Kézdivásárhely)

Mivel hétfőn Kézdivásárhely is átlépte a háromezrelékes fertőzöttségi arányt, a Helyi Vészhelyzeti Bizottság újabb szigorító intézkedéseket hozott. Kézdivásárhely hétfő óta vörös forgatókönyv szerint működik, ennek részleteit foglalták határozatba a tegnapi gyűlésen. Az intézkedések szerdától lépnek érvénybe és december elsejéig tartanak.