Száz tonnával több üveg

2020. november 18., szerda, Közélet

Közel száz tonnával több üveget sikerült idén begyűjtenie a Tega Rt.-nek, mint egy évvel korábban – derült ki a nemrég lezárult éves lomtalanítási akció mérlegéből.

  • Kristó Gothárd Hunor felvétele
    Kristó Gothárd Hunor felvétele

A köztisztasági vállalat évente két alkalommal gyűjti be az általa kiszolgált területekről a lomot és az elektronikai hulladékot, s mivel azt tapasztalják, ezekből egyre nagyobb az elszállítandó mennyiség, az akciót 2021-ben is megismétlik. Míg tavaly összesen 226 534 kg-ot tett ki a háromszéki településekről begyűjtött üveg mennyisége, idén már több mint 320 ezer kg-ra nőtt, akárcsak azok száma is, akik bekapcsolódtak a gyűjtésbe (előző évben közel négyezren, idén közel 6300-an). A társaság beszámolója szerint a sokkal nagyobb ökológiai lábnyomot hagyó elektronikai készülékekből idén harminc tonnával többet adtak le a háromszékiek, mint egy évvel korábban, azaz közel 171 ezer kg-ot. Máthé László igazgató sikerként könyveli el, hogy jelentős mennyiségű lomot, nehezen szállítható tárgyat sikerült összegyűjteniük a lakosságtól, hiszen ezek korábban gyakran erdős területek közelében, patakok medrében kötöttek ki. Megjegyezte, „ha a mennyiség nő, egyértelmű jel arra, hogy folytatni kell ezt a tevékenységet”. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1170
szavazógép
2020-11-18: Közélet - Fekete Réka:

Nagybaconi a vírus legfiatalabb háromszéki áldozata (Járványhelyzet)

Tegnap délután értesültünk róla, hogy hétfőn elhunyt az a nagybaconi 29 éves fiatalember, akit vasárnap súlyos tüdőgyulladással utaltak be a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba, ő a koronavírus-járvány eddigi legfiatalabb háromszéki áldozata. Az esetről tegnap az intézmény orvos igazgatójától kértünk tájékoztatást.
2020-11-18: Közélet - :

Állandó ellenőrzések

Naponta ellenőrzéseket végeznek a hatóságok a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések betartatására.