Teremlabdarúgás, 1. LigaKézdivásárhelyen az élvonal mezőnye

2020. november 19., csütörtök, Sport

Péntektől hétfőig a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad otthont az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság harmadik tornájának, amelyen a házigazda KSE Futsal csapata soros három mérkőzése mellett bepótolja az első fordulóból elhalasztott meccsét is. A Gazda József irányította céhes városbeli együttes négy vereség után 0 ponttal a tabella hatodik helyéről várja a hétvégi turnét.

  • Fotó: Facebook / Futsal Romania
    Fotó: Facebook / Futsal Romania

Csíkszereda és Székelyudvarhely után ismét székelyföldi helyszínen folytatódik a hazai 1. ligás teremlabdarúgó-bajnokság: a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok lesz a házigazdája az élvonalbeli mezőny újabb összecsapás-sorozatának. Holnap az 1. és a 4. fordulóból elmaradt egy-egy találkozót pótolják be, szombaton a 7., vasárnap a 8., míg hétfőn a 9. forduló találkozóit rendezik meg a céhes városban.

A KSE Futsal két nagypályás kötelezettségei miatt elhalasztott mérkőzés mellett eddig négy vereséget könyvel el, így 12–27-es gólaránnyal és 0 ponttal a hatodik helyről várja a soron következő négy meccsét. A céhes városiak eddig nem tudtak pontot szerezni a bajnokságban, hiszen előbb a címvédő Galaci United, majd az FK Székelyudvarhely, a Buzăui Luceafărul és végül a Dévai Autobergamó alakulataitól is kikaptak. A Gazda József edzette együttes a hétvége során kétszer is összeméri erejét a Kolozsvári Clujanával: először pénteken az 1. fordulóból elhalasztott meccsen, majd vasárnap a 8. fordulóban beütemezett találkozón. A háromszékiek szombaton a Călărași, hétfőn a Galaci United ellen veszik fel a kesztyűt, s bízunk abban, hogy kihasználva a hazai pálya előnyét, futsalosaink megszerzik idénybeli első pontjaikat, győzelmüket.

A kézdivásárhelyi buborékban sorra kerülő teremtornán három rangadót rendeznek: szombaton a pályaválasztó és éllovas Dévai Autobergamo a mikóújfalusi Miklós Tamást is a soraiban tudó Csíkszeredai Imperial Wet gárdájával találkozik, vasárnap az FK Székelyudvarhely–Galaci United, míg hétfőn a Dévai Autobergamo–FK Székelyudvarhely meccsekre kerül sor.

Teremlabdarúgó 1. Liga, a harmadik teremtorna tervezett programja: * november 20., péntek: FK Székelyudvarhely–Dunărea Călărași (17 óra/4. forduló), KSE Futsal–Kolozsvári Clujana (19 óra/1. forduló) * november 21., szombat/7. forduló: Kolozsvári Clujana–Galaci United (13.30 óra), Dévai Autobergamo–Csíkszeredai Imperial Wet (16 óra, élőben a PRO X-en), Buzăui Luceafărul–FK Székelyudvarhely (18 óra), Dunărea Călărași–KSE Futsal (20 óra) * november 22., vasárnap/8. forduló: Dévai Autobergamo–Buzăui Lu­ceafărul (13.30 óra), FK Székely­udvarhely–Galaci United (16 óra, PRO X), Kolozsvári Clujana–KSE Futsal (18 óra), Dunărea Călărași–Csíkszeredai Imperial Wet (20 óra) * november 23., hétfő/9. forduló: Csíkszeredai Imperial Wet–Kolozsvári Clujana (11.30 óra), Buzăui Luceafărul–Dunărea Călărași (13.30 óra), Dévai Autobergamo–FK Székely­udvarhely (16 óra), KSE Futsal–Galaci United (18 óra).

A bajnokság állása: 1. Déva (6 mérkőzés) 16 pont, 2. Csíkszereda (5 mérkőzés) 15 pont, 3. Galac (5 mérkőzés) 10 pont, 4. Buzău (6 mérkőzés) 9 pont, 5. Székelyudvarhely (5 mérkőzés) 6 pont, 6. KSE Futsal (4 mérkőzés/12–27) 0 pont, 7. Kolozsvár (4 mérkőzés/15–35) 0 pont, 8. Călărași (3 mérkőzés/4–25) 0 pont. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1142
szavazógép
2020-11-19: Riport - Józsa Zsuzsanna:

Hol hit és szeretet... (Hétköznapok járványidőben egy nagycsaládban)

Az idén huszonkettedik házassági évfordulójukat ünneplő Tölgyesi házaspárral, Rikával és Istvánnal annak kapcsán beszélgettem, hogy négygyermekes családként hogyan élték, élik meg a járványhelyzettel járó korlátozásokat, a mindennapokat, milyen kihívásokkal néznek szembe. A kezdeményezésükre alakult négy évvel ezelőtt a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián a barkácsoló hittanóra óvodás- és kisiskolás korú gyermekek részére, mivel legkisebb fiuk, Márk révén szükségét érezték bekapcsolódni a plébániai ifjúság nevelésébe. Beiratkoztak a Gyulafehérvári Főegyházmegye által indított plébániaimunkatárs-képzésre is, hogy szakmai tudásuk jobban megalapozott legyen. Életük állandó mozgásban van gyermekeik sokoldalú tevékenysége által is. Kristóf 19, Erik 18, Karola 15, Márk 8 éves. A három nagyobb gyerek tavaly a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség által szervezett Resurrexit – ifjúsági együttesek találkozójára alapította a K-Egy (Krisztussal Egységben) zenekart, amelyhez barátok is csatlakoztak. Azóta több helyre is hívták őket zenei szolgálatot végezni lelki napokon és ifjúsági találkozókon.
2020-11-19: Sport - :

Újabb változás, teremtorna a Sepsi Arénában (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Az elmúlt héten még arról írtunk, hogy november 24-én bukaresti teremtornával indult volna a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idénye, ám azóta sok víz lefolyt az Olton, és a sportág hazai fejesei újabb változtatásokat eszközöltek. Az egyik az lenne, hogy a bajnokság odavágójában öt alkalommal rendeznek három-három teremtornát, a nyitókörben pedig Sepsiszentgyörgy is házigazda lesz.