Női kosárlabda, Nemzeti LigaÚjabb változás, teremtorna a Sepsi Arénában

2020. november 19., csütörtök, Sport

Az elmúlt héten még arról írtunk, hogy november 24-én bukaresti teremtornával indult volna a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idénye, ám azóta sok víz lefolyt az Olton, és a sportág hazai fejesei újabb változtatásokat eszközöltek. Az egyik az lenne, hogy a bajnokság odavágójában öt alkalommal rendeznek három-három teremtornát, a nyitókörben pedig Sepsiszentgyörgy is házigazda lesz.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Román Kosárlabda-szövetség nemrégiben arról határozott, hogy megváltoztatja a női Nemzeti Liga odavágójának lebonyolítási rendszerét, s a koronavírus-járvány miatt a pontvadászat alapszakaszának első felében öt alkalommal három-három helyszínen kerül sor egy-egy teremtornára. A bajnokságban nevezett 12 együttest ezért három csoportba osztották szét, ám ezek mezőnye minden teremtornára változik.

A bajnokság nyitókörét november 27–29. között szerveznék meg, s Sepsiszentgyörgy mellett Szatmárnémeti és Bukarest is otthont ad egy-egy csoport turnéjának. A Sepsi Arénában az ötszörös Román Kupa-győztes és négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC és megyénk másik együttese, a Kézdivásárhelyi SE mellett a Brassó és a Târgoviște szerepel. Bukarestben a házigazda Agronómia, a szintén fővárosi Rapid, a Konstancai Phoenix és az Alexandria küzd a pontokért, míg Szatmárnémetiben a helyi VSK mellett a Kolozsvári U, a Nagyváradi Rookies és az Aradi FCC lép pályára.

A sepsiszentgyörgyi torna várható programja: • 1. forduló (november 27.): Kézdivásárhelyi SE–Brassó (várhatóan 16 órától), Sepsi-SIC–Târgoviște (várható­an 19 órától) • 2. forduló (november 28.): Târgoviște–Kézdivásárhelyi SE, Brassó–Sepsi-SIC • 3. forduló (november 29.): Brassó–Târgoviște, Sepsi-SIC–Kézdivásárhelyi SE.

A második tornát december 4–5-én, a harmadikat 12–13-án, a negyediket 19–20-án, míg az ötödiket január 9–10-én szervezik, s ha a járványügyi helyzet engedi, a visszavágót már a hagyományos fordulós rendszerben bonyolítanák le. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1142
szavazógép
2020-11-19: Sport - :

Kézdivásárhelyen az élvonal mezőnye (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

Péntektől hétfőig a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad otthont az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság harmadik tornájának, amelyen a házigazda KSE Futsal csapata soros három mérkőzése mellett bepótolja az első fordulóból elhalasztott meccsét is. A Gazda József irányította céhes városbeli együttes négy vereség után 0 ponttal a tabella hatodik helyéről várja a hétvégi turnét.
2020-11-19: Sport - :

Eb-résztvevő Adrian Mutu csapata (Labdarúgás)

Románia 21 év alatti labdarúgó-válogatottja kijutott a jövő évi, magyar–szlovén társrendezésű ifjúsági Európa-bajnokságra, miután kedden kétgólos mérkőzésen döntetlent játszott a dánokkal az Ilie Oană Stadionban.