LabdarúgásSúlyos vereségbe szaladt a német válogatott

2020. november 19., csütörtök, Sport

A spanyol labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A-divíziójának zárófordulójában a németek elleni kiütéses győzelemmel csoportja élén végzett, és készülhet a négyes döntőre. Németország 1958 óta nem kapott hat gólt egy meccsen, ilyen nagyarányú vereséget pedig legutóbb 1931-ben szenvedett.

  • Fotó: UEFA
    Fotó: UEFA

A nap rangadója nyomasztóan egyoldalú meccset hozott. A házigazda spanyolok a találkozó elejétől könnyedén kerültek helyzetbe, míg a Leroy Sane, Timo Werner, Serge Gnabry német támadótrió a labdával is ritkán találkozott, a hazai kapura pedig semmilyen veszélyt nem jelentett. A találkozóról mindent elmond, hogy a vendégeknek nem volt kaput eltaláló lövésük, és kísérletük is csak kettő.

Az ilyen komoly vereségbe legutóbb 1931-ben belefutott Nationalelf legjobbja még a hat kapott gól ellenére is a több próbálkozást is hárító Manuel Neuer volt, aki 96. alkalommal védte a német nemzeti csapat kapuját, amivel országos rekorder lett a hálóőrök között a legendás Sepp Maier előtt.

Ezzel a spanyolok megnyerték a 4. csoportot és bejutottak az NL jövő őszi négyes döntőjébe, csakúgy, mint a 3. csoport első helyét már korábban bebiztosító francia válogatott, amely a Svédország elleni 4–2 arányú sikerrel zárta a sorozatot.

Eredmények, 6. forduló: * A-divízió, 3. csoport: Horvátország–Portugália 2–3, Franciaország–Svédország 4–2. A végeredmény: 1. Franciaország 16 pont, 2. Portugália 13, 3. Horvátország 3 (9–16), 4. Svédország 3 (5–13); 4. csoport: Spanyolország–Németország 6–0, a Svájc–Ukrajna mérkőzés koronavírus-fertőzés miatt elmaradt, az UEFA később dönt a párharc sorsáról. A végeredmény: 1. Spanyolország 11 pont, 2. Németország 9, 3. Ukrajna 6, 4. Svájc 3. * C-divízió, 1. csoport: Luxemburg–Azerbajdzsán 0–0, Montenegró–Ciprus 4–0. A végeredmény: 1. Montenegró 13 pont, 2. Luxemburg 10, 3. Azerbajdzsán 6, 4. Ciprus 4. * D-divízió, 1. csoport: Málta–Feröer-szigetek 1–1, Andorra–Lettország 0–5. A végeredmény: 1. Feröer-szigetek 12 pont, 2. Málta 9, 3. Lettország 7, 4. Andorra 2; 2. csoport: Gibraltár–Liechtenstein 1–1. A végeredmény: 1. Gibraltár 8 pont, 2. Liechtenstein 5, 3. San Marino 2.

A csoportgyőztesek egy divízióval feljebb jutottak, a csoportutolsók pedig eggyel lejjebb kerültek.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1144
szavazógép
2020-11-19: Sport - :

Eb-résztvevő Adrian Mutu csapata (Labdarúgás)

Románia 21 év alatti labdarúgó-válogatottja kijutott a jövő évi, magyar–szlovén társrendezésű ifjúsági Európa-bajnokságra, miután kedden kétgólos mérkőzésen döntetlent játszott a dánokkal az Ilie Oană Stadionban.
2020-11-19: Közélet - Fekete Réka:

Ellenőrök lepték el az intézményt (Megyei kórház)

Egyre súlyosabb koronavírusos eseteket látnak el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, a sebészeti osztály túlterhelt a járvány okán késleltetett műtétek miatt, és eközben egymást érik az ellenőrzések az intézményben, amelyek egy országos vizsgálódási hullám részeként érték el Háromszéket. A helyzetet tegnap online sajtótájékoztatón ismertette dr. Roșu Mátyás orvos igazgató és András-Nagy Róbert menedzser.