LabdarúgásEb-résztvevő Adrian Mutu csapata

2020. november 19., csütörtök, Sport

Románia 21 év alatti labdarúgó-válogatottja kijutott a jövő évi, magyar–szlovén társrendezésű ifjúsági Európa-bajnokságra, miután kedden kétgólos mérkőzésen döntetlent játszott a dánokkal az Ilie Oană Stadionban.

  • Fotó: Sport Pictures
    Fotó: Sport Pictures

Adrian Mutu szövetségi kapitány csapata az északi gárda mögött selejtezőcsoportja második helyén végzett, megelőzve Uk­rajna, Finnország, Észak-Írország és Málta nemzeti együttesét. A román válogatott 14 ponttal negyedik lett a csoportmásodikok között, ezzel pedig sorozatban másodszor szerezte meg az Eb-részvétel jogát. A román vá­logatott 2019-ben az Olaszor­szágban és San Marinóban ren­dezett kontinenstornán elődöntőbe jutott. Ezt megelőzően Románia csak 1998-ban szerepelt az ifjúsági Európa-bajnokságon.

A keddi mérkőzésen gól nélküli első félidő után a dánok az 50. percben büntetőből szerezték meg a vezetést Nikolai Laursen révén. A folytatásban a vendégek Sebastian Hausner kiállításával emberhátrányba kerültek, a román válogatott pedig a 72. percben kiegyenlített. A kijutást jelentő gólt Valentin Costache szerezte meg Olimpiu Moruțan előkészítését követően, miután Darius Olaru lövése kipattant a kapufáról.

Az európai szövetség végrehajtó bizottsága tavaly 12-ről 16-ra növelte a 21 év alatti kontinenstornán részt vevő válogatottak létszámát. Az Eb csoportmérkőzéseit 2021. március 24–31. között, a kieséses szakaszt pedig 2021. május 31. – június 6. között tervezik lebonyolítani. A csoportokat december 10-én sorsolják ki Nyonban.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2020-11-19: Sport - :

Újabb változás, teremtorna a Sepsi Arénában (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Az elmúlt héten még arról írtunk, hogy november 24-én bukaresti teremtornával indult volna a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idénye, ám azóta sok víz lefolyt az Olton, és a sportág hazai fejesei újabb változtatásokat eszközöltek. Az egyik az lenne, hogy a bajnokság odavágójában öt alkalommal rendeznek három-három teremtornát, a nyitókörben pedig Sepsiszentgyörgy is házigazda lesz.
2020-11-19: Sport - :

Súlyos vereségbe szaladt a német válogatott (Labdarúgás)

A spanyol labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A-divíziójának zárófordulójában a németek elleni kiütéses győzelemmel csoportja élén végzett, és készülhet a négyes döntőre. Németország 1958 óta nem kapott hat gólt egy meccsen, ilyen nagyarányú vereséget pedig legutóbb 1931-ben szenvedett.