3 dolog, ami férfiként sem ciki! /X/

2020. november 5., csütörtök, Életmód

A nemek szerepeivel kapcsolatban még mindig megrögzött sztereotípiák között élünk. Ide tartozik, hogy például egy nőnek az az élete célja, hogy gyereket nevel és háztartást vezet, vagy hogy egy férfinek nem szabad kimutatnia az érzelmeit. Szerencsére ezek a beidegződések a fiatalabb generációknál lassan eltűnnek, és ma már egyre kevesebben botránkoznak meg azon, ha egy férfi olyan dolgokat tesz, ami néhány évtizede még csak a nők “kiváltsága” volt, és fordítva.

Házimunka

Nagyanyáink még azonnal orvosért rohantak volna, ha a férjük kijelenti, hogy ő szeretné bevállalni a mosogatást vagy a portörlést. Szerencsére ma már egyre több a “házias” férfi, aki ugyanúgy kiveszi a részét az otthoni teendőkből, ezt pedig nem a nő számára tett szívességnek fogja fel. Hiszen ő is ugyanott él, a saját környezet tisztán tartása pedig mindenki számára alapvető kell, hogy legyen, nemtől függetlenül.

Attól pedig még soha, egy férfinek sem esett baja, hogy felseperte a konyhát, vagy kiteregette a mosott ruhákat. Ha pedig a gyerek is azt látja, hogy apuka számára is természetes a házimunka, akkor felnőttként jó eséllyel ugyanezt a felfogást viszi majd tovább.

Szépségápolás

Valaha a férfiak “szépítkezése” kimerült az alapvető tisztálkodásban és a borotválkozásban. Persze az még ma is megbotránkoztató, ha egy férfi például lakkozott körmökkel vagy kisminkelve jár, de például a szoláriumozás vagy a különféle kozmetikumok használata már cseppet sem meglepő.

Hiszen egy férfi miért ne akarhatna szép, barna bőrt, dús és erős hajat vagy épp késleltetni a ráncosodást? Egy igényes férfi ad a külsejére, ebbe pedig beletartozik például az arcápolás is. Ráadásul a férfiak is szeretnének minél tovább fiatalosak és életerősek maradni. Míg a nők számára az őszülés és a ráncosodás a “mumus”, addig a férfiak a kopaszodást, pocakosodást és az izmos test elvesztését szeretnék minél inkább elodázni.

Szerencsére ez ma már cseppet sem lehetetlen, hiszen a kollagén fogyasztása bizonyítottan fiatalító hatású, ezért a Yobogu férfiaknak szánt készítményeiben is megtalálható. A kollagén nem csak a bőrön lévő ráncokat simítja ki, hanem erősíti a csontokat, porcokat, ízületeket, ellenállóbbá teszi az immunrendszert, és növeli az izmok teljesítményét. A rendszeres kollagénfogyasztás tehát mindkét nem számára rengeteg előnnyel jár, ezért kár lenne “női hóbortnak” titulálni, akárcsak a szépségápolást.

Érzelmek kimutatása

Régebben a kisfiúkat úgy nevelték, hogy nekik nem szabad sírni vagy szomorkodni, hiszen “azt csak a lányok csinálják”. Sokakban felnőttkorban is megmaradt ez a beidegződés, és inkább magukba fojtják az érzelmeiket.

De ma már modern világot élünk, ez pedig egy maradi felfogás! Nincs abban semmi ciki, ha egy férfi kifejezi az aggodalmát, örömét vagy éppen bánatát, sőt: sok nő imádja az érzelmes férfiakat. Persze azért a ló túloldalára sem érdemes átesni, de ez mindkét nemre érvényes. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 574
szavazógép
2020-11-07: Életmód - :

Milyen alkoholos kézfertőtlenítő megoldások léteznek otthonra és irodába? /X/

A járvány olyasmit produkált világszerte, amire talán korábban senki sem számított. Ez egy hatalmas “ébresztő” volt az emberiség számára, s most a mindennapjaink részévé vált a higiénia megfelelő biztosítása. Otthonunkat, munkahelyünket igyekezünk egyre “sterilebbé” varázsolni, hogy megóvjuk magunkat és egymást. A következő cikkben ezért néhány hasznos kézfertőtlenítő megoldással rukkolunk elő. 
2020-11-19: Belföld - :

Mérséklődött a vírus terjedése

Tízezer fölött van ma is a napi koronavírus-fertőzöttek száma (10 108), a grafikonok azonban azt mutatják, hogy utoljára november 6-án ugrott nagyot az új esetek száma, azóta kisebb kilengésekkel stabilizálódni látszik a terjedés mértéke. Az elmúlt 24 órában országszerte 36.963 tesztet végeztek el, tehát 27,3 a pozitívak aránya – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Háromszéken 97, Hargita megyében 76, Maros megyében pedig 401 új fertőzést igazoltak a tegnap óta.