Milyen alkoholos kézfertőtlenítő megoldások léteznek otthonra és irodába? /X/

2020. november 7., szombat, Életmód

A járvány olyasmit produkált világszerte, amire talán korábban senki sem számított. Ez egy hatalmas “ébresztő” volt az emberiség számára, s most a mindennapjaink részévé vált a higiénia megfelelő biztosítása. Otthonunkat, munkahelyünket igyekezünk egyre “sterilebbé” varázsolni, hogy megóvjuk magunkat és egymást. A következő cikkben ezért néhány hasznos kézfertőtlenítő megoldással rukkolunk elő. 

A kézfertőtlenítés fontossága

Már hónapok óta egyebet sem hallunk a médiából, csak azt, hogy kézfertőtlenítés. A legtöbben napi többször végezzük, azonban talán még mindig akadnak szkeptikusok is a témában, pedig valójában ez az egyik legjobb védekezés a vírussal szemben. Miért? Mert ezzel a módszerrel gyakorlatilag a kórokozók 99,99%-a elpusztítható.

Ha nem vagyunk vízközelben, akkor mindenképpen az alkoholos kézfertőtlenítők használata ajánlott. Ezek ugyanis magas alkoholtartalmuknak köszönhetően könnyen elbánnak a csúnya baktériumokkal is.

A kézfertőtlenítők és kiegészítők típusai

Attól függően, hogy otthonra, az irodába, esetleg a közlekedéshez szükséges, a kézfertőtlenítőnek különböző változatai vannak, s ehhez igazodnak az adagolásukat biztosító kiegészítők is.

A híg kézfertőtlenítő folyadékokat a pumpás spray adagolókkal ajánlott alkalmazni, ezek többnyire orvosi felhasználásra lettek kifejlesztve. Ezen típusok segítségével permetszerűen juttatjuk kezünkre a fertőtlenítőt.

Ezzel szemben az illatos gélek nem folynak le a kézről, s használatuk is roppant kellemes. A gélek adagolását sokan kis flakonokkal oldják meg, azonban sajnos ez nem túl környezetbarát. Sokkal célszerűbb egy utántöltő adagolót vásárolni. Ezt te is megteheted, hiszen a Designmarket alkoholos kézfertőtlenítő megoldások otthonra és irodákba aloldalán minden olyan eszközt megtalálsz, amelyek hozzásegítenek a hatékony, ugyanakkor környezetbarát fertőtlenítéshez!

Környezetbarát eszközök otthonra, az irodába

Vannak manuálisan működtethető eszközök, amelyek általában valamilyen gombnyomásra adagolják a kézfertőtlenítőt. Egyszerű őket használni, azonban hátrányos lehet, hogy a még nem tisztított kezeddel kell hozzáérni az eszközhöz, így időnként magát az adagolót is fertőtleníteni kell.

Az automatikus adagolók már érzékelővel vannak ellátva, így tulajdonképpen amint érzékelik az alá tartott kezed, máris magától adagolják a gélt. Hatalmas előnyük, hogy semmihez nem kell hozzáérni a hatékony fertőtlenítés érdekében.

Külön csoportot alkotnak továbbá a mobilis eszközök, amelyek könnyen áthelyezhetőek, így a lakás bármely helyiségébe mozgathatjuk őket.

Aztán megemlíthetőek még a falra szerelhető darabok is, amelyek nagyobb mennyiségű folyadékot képesek tárolni, és akkor előnyösek, ha kifejezett igény van a rögzítésükre. Gyakran alkalmazzák ezeket például mosdókban, fürdőszobákban. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 567
szavazógép
2020-11-07: Életmód - :

Végleges megoldás teljes fogatlanságban szenvedőknek /X/

Olyan modern technológiák léteznek ma már, mellyel felhőtlenül mosolyoghatnak a most még teljes fogatlanságban szenvedők is. Korábban hónapokat kellett várni, ráadásul a végeredmény sem volt felhőtlen, sokszor kényelmetlen volt a protézis és alkalmanként ki kellett venni. Ez már mind a múlté! Esztétikus, kiváló minőségű és időtálló implantátumokra tehetsz szert, ha olyan helyet keresel fel, ahol megbízható szakemberek és korszerű gépek várnak, hogy újjávarázsolják mosolyod.
2020-11-05: Életmód - :

3 dolog, ami férfiként sem ciki! /X/

A nemek szerepeivel kapcsolatban még mindig megrögzött sztereotípiák között élünk. Ide tartozik, hogy például egy nőnek az az élete célja, hogy gyereket nevel és háztartást vezet, vagy hogy egy férfinek nem szabad kimutatnia az érzelmeit. Szerencsére ezek a beidegződések a fiatalabb generációknál lassan eltűnnek, és ma már egyre kevesebben botránkoznak meg azon, ha egy férfi olyan dolgokat tesz, ami néhány évtizede még csak a nők “kiváltsága” volt, és fordítva.