Zord idő várható

2020. november 20., péntek, Belföld

Az ország nagy részére érvényes, esőre, havazásra és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

  • Fotó: nepszava.hu
    Fotó: nepszava.hu

A meteorológusok szerint ma déltől holnap 17 óráig előbb az ország északnyugati térségeiben, majd fokozatosan mindenütt csapadékra kell számítani, amelynek mennyisége helyenként meghaladhatja a 15–20 litert négyzetméterenként. A hegyekben szinte mindenütt havazni fog, friss hóréteg képződik. Erdélyben és helyenként Moldvában, Munténiában, illetve Olténiában havas eső, havazás várható. Az ország nagy részén megélénkül a szél, 40–50 km/órás, a hegyekben 60–70 km/órás széllökésekre kell számítani.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1143
szavazógép
2020-11-20: Belföld - :

Makrogazdasági korrekció szükséges

Romániának a következő három-négy évben fokozatos makrogazdasági korrekciót kell végrehajtania, és figyelembe kell vennie mind a kiadások szerkezeti átalakítását, mind az államháztartás bevételeinek növelését – jelentette ki Daniel Dăianu, a költségvetési tanács elnöke tegnap.
2020-11-20: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Önkormányzati támogatás nagycsaládosoknak, óvónőknek

Kiterjeszti Sepsiszentgyörgy önkormányzata a távoktatáshoz való hozzáférést segítő eszközvásárlási programját: míg korábban a tanárok, tanítók igényelhették a támogatást, most az óvónők is élhetnek ezzel a lehetőséggel. Emellett a nagycsaládos kártyával rendelkező sepsiszentgyörgyi szülők számára is elérhetővé teszik a városházi hozzájárulást, hogy a tanulást segítő elektronikai eszközöket vásárolhassanak iskoláskorú gyermekeiknek. Az erre vonatkozó határozatokat tegnap rendkívüli ülésén ellenszavazat nélkül fogadta el a képviselő-testület.