Makrogazdasági korrekció szükséges

2020. november 20., péntek, Belföld

Romániának a következő három-négy évben fokozatos makrogazdasági korrekciót kell végrehajtania, és figyelembe kell vennie mind a kiadások szerkezeti átalakítását, mind az államháztartás bevételeinek növelését – jelentette ki Daniel Dăianu, a költségvetési tanács elnöke tegnap.

  • Fotó: zf.ro
    Fotó: zf.ro

Dăianu szerint fontos, hogy a kormány visszaszorítsa a feketegazdaságot, és növelje az államháztartás bevételeit az adóalap növelésével, az adórendszer átláthatóvá tételével és az adókerülőkkel, adócsalókkal szembeni szigorúbb fellépéssel. Kifejtette, hogy Bukarest jelentős strukturális államháztartási deficittel kezdte a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, hiszen a hiány már akkor meghaladta a 4 százalékot, az idén pedig várhatóan GDP-arányosan 9 százalék lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 839
szavazógép
2020-11-20: Belföld - :

Távgyógyászat és önkéntes munka

A COVID-kórházakban önkéntes munkát vállaló orvostanhallgatók bátorításáról, illetve a távgyógyászat jogalapjának megteremtéséről fogadott el sürgősségi rendeleteket a kormány.
2020-11-20: Belföld - :

Zord idő várható

Az ország nagy részére érvényes, esőre, havazásra és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).