Tanácsülés KézdivásárhelyenA gázhálózat bővítéséről döntöttek

2020. november 20., péntek, Közélet

Tegnap a Vigadó emeleti dísztermében tartotta soros ülését Kézdivásárhely újonnan megválasztott önkormányzata, melynek napirendjén tizenöt határozattervezet szerepelt. Többek között elfogadták a jövő évi helyi adókat és illetékeket. Nem emeltek, csupán a törvény által megszabott 3,8 százalékos inflációval növelték azokat.

  • Kézdioroszfalu. Nánia István felvétele
    Kézdioroszfalu. Nánia István felvétele

Ellenvetés és tartózkodás nélkül fogadták el a gázhálózat korszerűsítésének és bővítésének pályázati dokumentációját. Bokor Tibor polgármester elmondta: egy hatékonysági tanulmány elfogadásáról van szó, a beruházás összértéke 49 847 000 lej, amiből 30 344 méter gázvezetéket fektetnének le és 3766 új, intelligens gázórát szerelnének fel. A gázvezeték-bővítés Kézdi­oroszfalut és a közigazgatásilag a városhoz tartozó Nyujtódot, Kézdisárfalvát és Kézdiszászfalut érinti majd. Ezen kívül még néhány olyan utcát is bevettek a kivitelezési tervbe, ahol új lakások épülnek. A tervben az összes régi, hagyományos gázóra lecserélése is szerepel abban az esetben, ha sikerül megnyerni a pályázatot – hangsúlyozta Bokor Tibor.

Balázs Attila, az EMSZ önkormányzati képviselője azt kérdezte a polgármestertől, hogy létezik-e B terv. Ha nem nyernek – mondotta Bokor Tibor –, akkor szét kell választani a gázvezetést, hiszen Kézdioroszfalu esetében ez sokkal kevesebbe kerülne, mint Nyujtódon, az utóbbit nagyon nehéz lenne saját költségvetésből megvalósítani.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1142
szavazógép
2020-11-20: Közélet - Nagy D. István:

Egyelőre nem indokolt a karantén (Sepsiszentgyörgy)

Mivel az elmúlt időszakban lassú, de biztos csökkenést mutat Sepsiszentgyörgyön a 14 napra, ezer lakosra számított koronavírus-fertőzöttségi arány, jelen pillanatban nem indokolt a város karantén alá vonása – jelentette ki Antal Árpád polgármester. Az elöljáró ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy egy ilyen döntést bonyolult számítás és több tényező figyelembe vételével hoznak meg településenként, és gyakorlatilag pár nap alatt megváltozhat a helyzet az új esetek számának megugrása következtében.
2020-11-20: Máról holnapra - Mózes László:

A központosítás bűvöletében

Annyira befészkelte magát a politikai vezetők többségének tudatába a központosítás ideológiája, hogy e pillanatban bizonytalan, hogy valaha is megszabadulnának eme pártállami és szekusdiktatúrából származó örökségtől.