Vissza az óvárosba! Bazaltkocka vagy térkő? /X/

2020. november 12., csütörtök, Magazin

Biztosan Ön is sokat gondolkodott vagy gondolkozik azon, hogy mivel, milyen mintázattal, milyen színűre és hogyan kellene elkészítenie térkövezését. Legyen szó akár bejáratról, akár kerti ösvényekről vagy járdákról, sétautakról, esetleg teraszokról, rengeteg a választási lehetőség.

A bőség zavarában persze nem könnyű választani, eldönteni, hogy miből is készítse vagy készíttesse el a legmegfelelőbb burkolatot. Több fontos szempont is van, melyek közül csak az egyik a design. Emellett természetesen olyan fontos kritériumok is vannak, mint a tartósság vagy a teherbírás.

Viszont a design lesz az, ami egyből szembeötlik mindenki számára, aki meglátja a térkövezett felületet. És Önnek is az elkészült designnal kell együtt élnie hosszú évekig, így igen fontos szempont a megtervezése.

Bazaltkocka (hatású)?

Egyesek úgy vélik, hogy a roppantott bazaltkocka kiváló választás egy bejáró elkészítéséhez. Erre szoktam én mondani, hogy persze, annak, aki azt szereti. Ugyanis több szempontból is inkább a bazalt hatású térköveket részesítem előnyben.

Bár az igaz, hogy a bazaltkockánál bazalt hatásúbb térkőelemet nem tudok elképzelni, de ránézésre azonos design már elérhető. A Barabás Téglakő Kft. Villány térköve egy az egyben hozza a bazalt designt. Így mindenki meg lesz elégedve vele, ha eddig igazi bazaltkockákra vágyott, akkor is.

A Villány térkő felhasználási területei

Ahogy említettem is, gyakorlatilag egy az egyben tudja ugyanazt a designt, mint amit egy bazaltkocka, így felhasználása is hasonló. Van azonban egy nagy különbség: a Villány térkő sokkal szabályosabb, mint egy bazaltkocka, így sokkal szorosabban, szabályosabban is beépíthető. Ez pedig sok előnnyel jár, ha csak a designlehetőségekre gondolunk, már akkor is.

A Villány térkő kiválóan használható kiegészítő design kőként, kreatív burkolatok kialakításához. Akár egyéb térkövek közé ágyazva kialakíthatunk vele különböző mintázatokat. Nagyon sokan szeretik szegélyezésre, valamint a különböző felületek elválasztására használni. Ez talán a leggyakoribb felhasználási módja.

Ezenkívül nagyon kedvelt felhasználási területe a teraszok kiépítése. Továbbá a járdák, sétautak és előkertek térkövezésénél is előszeretettel használják.

Fő a változatosság?

Ezt mindenki maga döntse el. Bár vannak kedvelt homogén felületek, a Villány térkövet valóban kombináltan szokás használni. Vannak, akik csak a Villány térkő méreteivel játszanak, ugyanis 5 különböző méretben kerül gyártásra. Mások inkább több típusú térkövet is használnak egy-egy terület térburkolásához.

Mint azt már korábban is említettem a cikkben, kiválóan használható a Villány térkő a különböző felületek elválasztására. És itt nem csak a különböző térkövekre gondolok, de szegélyként is kiválóan megállja a helyét. A felhasználási lehetősége gyakorlatilag végtelen, csak a képzelet szabhat határt. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 570
szavazógép
2020-11-08: Autóvilág–Technika - :

Ismerjük meg közelebbről is az Uniswap lényegét és előnyeit /X/

Miért az Uniswap a legjelentősebb DeFi projekt? Miért éri meg felhasználói szempontból megismerni az Uniswapet és kiaknázni a benne rejtőző potenciált? Milyen extra funkciókkal segíti a platform a dolgunkat?
2020-11-20: Belföld - :

Elhagytuk a 400 ezres küszöböt

Az elmúlt egy napban 9 272 új koronavírus fertőzést igazoltak a hatóságok, 160 fertőzött hunyt el és jelenleg 1 139-en szorulnak intenzív terápiára – közölte a stratégiai kommunikációs törzs. Az eddigi fertőzöttek száma összesen 403 123, az áldozatoké 9756. Háromszéken és Hargita megyében egyaránt 65, Maros megyében 361 új beteg került be a nyilvántartásba a tegnap óta.