Ismerjük meg közelebbről is az Uniswap lényegét és előnyeit /X/

2020. november 8., vasárnap, Autóvilág–Technika

Miért az Uniswap a legjelentősebb DeFi projekt? Miért éri meg felhasználói szempontból megismerni az Uniswapet és kiaknázni a benne rejtőző potenciált? Milyen extra funkciókkal segíti a platform a dolgunkat?

Miért az Uniswap a legjelentősebb DeFi projekt? Miért éri meg felhasználói szempontból megismerni az Uniswapet és kiaknázni a benne rejtőző potenciált? Milyen extra funkciókkal segíti a platform a dolgunkat?

Ezekre a kérdésekre fogunk részletes választ adni a bejegyzés keretei között. Avagy lépésről lépésre nézzük meg az Uniswap egyre inkább növekvő népszerűségének a titkát.

Dióhéjban az Uniswap lényegéről

Hogyha a DeFi elmúlt időszakban tapasztalt teljesítményét és számait vesszük alapul, akkor az Uniswap kétségtelenül kiemelkedik, mint a legnagyobb volumenű és a legtöbb tőkét összesítő projekt. Gyakorlatilag egy decentralizált váltóról van szó egyébként, aminek a segítségével különböző tokenek váltására nyílhat lehetőség.

Hogyha ezt a meghatározást egy kicsit szűkíteni szeretnénk, akkor ether ellenében ERC-20-as tokenekkel lehet kereskedni ebben a formátumban. Mivel ERC-20 tokenből aktuálisan ezres nagyságrend van jelen a piacon, ennek fényében egész komoly potenciál rejtőzik benne. Az Uniswap ígéreteire alapozva pedig közülük bármelyik váltására adott a lehetőség.

A következő plusz lehetőségek nyílhatnak meg előttünk az Uniswapon keresztül

Kétségtelenül csábító lehet annak a lehetősége, hogy ne csak a már meglévő poolokhoz járuljunk hozzá, hanem az új piacterek nyitását is tetszés szerint meg tudjuk valósítani. Pontosan ennek a törekvésünknek enged teret az Uniswap.

Ehhez persze fontos, hogy az adott tokennel kapcsolatos készlet biztosítása mellett a vele egyenértékű ethereum mennyiséget is oda kell pakolnunk képletesen szólva.

Tradekre lebontva 0,3% kereskedési jutalékkal tudunk kalkulálni. Maga a jutalék egyébként mindig a likviditást biztosító felhasználókhoz kerül, a hozzájárulás mértékével megegyezően.

Az Uniswap a statisztikák megjelenítése kapcsán is előnyök egész sorát biztosítja

Az Uniswap egyértelműen piacvezető DeFi projektnek számít, amit jól reprezentál, hogy aktuálisan 1,47 milliárd dollárnyi tőke mozog a rendszer keretein belül. Ezen tőke döntő hányada egyébként ethereum.

Felhasználói szemszögből óriási előnyt jelent, hogy roppant hasznos statisztikák érhetők el többek között a rendszeren belüli legnépszerűbb tokenekről, az Uniswapen nemrégiben történt tranzakciókról, valamint a legforróbb kereskedési párokról is.

De a statisztikákon kívül a platform fejlesztői a közösség építésére is komoly hangsúlyt fektetnek. Ezt az állítást vastaggal húzza alá, hogy mostanra már ötvenezernél is több követőjük akad a Twitteren. Ha pedig a Discord csatornájuk adatait nézzük meg, a tagok száma ott is elérte már a 12.000 főt. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1169
szavazógép
2020-11-04: Autóvilág–Technika - :

Fejeljük meg a feltörlő robot képességeit ifttt applettel is /X/

Amennyiben a feltörlő robothoz használt iRobot Home alkalmazás képességeit tovább szeretnénk terjeszteni, ahhoz az ifttt applet kínál optimális megoldást. A cikkben megmutatjuk, hogy milyen extra funkciók válhatnak lehetővé ezzel a megoldással.
2020-11-12: Magazin - :

Vissza az óvárosba! Bazaltkocka vagy térkő? /X/

Biztosan Ön is sokat gondolkodott vagy gondolkozik azon, hogy mivel, milyen mintázattal, milyen színűre és hogyan kellene elkészítenie térkövezését. Legyen szó akár bejáratról, akár kerti ösvényekről vagy járdákról, sétautakról, esetleg teraszokról, rengeteg a választási lehetőség.