Szájmaszkos lett a csokimikulás

2020. november 24., kedd, Magazin

Rimóczi László cukrász lajosmizsei műhelyében valami egészen formabontót, ugyanakkor mégis fájdalmasan aktuálisat alkotott: olyan csokimikulásokat, amelyek a koronavírus-járványra utalva védőmaszkot viselnek.

  • Fotó: MTI / Ujvári Sándor
    Fotó: MTI / Ujvári Sándor

A kezdeményezés nagy sikernek örvend, a maszkos Mikulást jobban viszik, mint a maszk nélkülit. Ezért utóbbiak közül többet kicsomagoltak már a lajosmizsei cukrászdában, hogy utólag rátehessék a marcipánból készülő fehér maszkot.

Rimóczi László grillázsmester, aki egyben a Magyar Grillázs Szövetség elnöke is, már húsvétkor is „aktulalizálta” a kézműves édességeit. Csokinyuszik is készültek maszkos verzióban, és már tavasszal is láthatta, hogy tetszik a vevőknek az újítás.

„Biztosra vesszük, hogy idén a Télapónak is szájmaszkot kell húzni a vírus miatt. Így újragondoltuk és megalkottuk a szájmaszkos csokimikulásunkat, amely már most nagy sikert arat, mert újdonság, bár egy kicsit vicces és – sajnos – morbid is” – mondta el Rimóczi László a Blikknek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2020-11-24: Sport - :

Medvegyev nyerte a világbajnokságot (Tenisz)

Az orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságát, miután a vasárnapi döntőben szetthátrányból fordítva diadalmaskodott az osztrák Dominic Thiem felett. Az orosz teniszező veretlenül szerezte meg pályafutása első vb-címét, a trófea mellé pedig 1,5 millió dollárt kapott.
2020-11-24: Magazin - :

Öt napig a legfertőzőbb a beteg (Koronavírus)

Egy új, nagy mintán alapuló tanulmány szerint az új típusú koronavírus okozta COVID-19 tüneteink jelentkezésekor, illetve az ezt követő öt napban a legvalószínűbb a fertőzés továbbadása – számolt be a BBC hírportálja.