TeremlabdarúgásHárom háromszéki játékos kapott behívót

2020. november 27., péntek, Sport

A Román labdarúgó-szövetség szerda este hivatalos portálján tette közzé az U19-es és a felnőtt futsalválogatottba behívott játékosok listáját, melyen három háromszéki teremlabdarúgó neve is szerepel. Az ifiknél a kézdivásárhelyi Barbocz Norbert és Mojzi Botond, a felnőtteknél a maksai születésű Mánya Szabolcs tagja a keretnek.

  • Mánya Szabolcs (5). Fotó: Facebook / Futsal Romania
    Mánya Szabolcs (5). Fotó: Facebook / Futsal Romania

Mától jövő csütörtökig Székelyudvarhelyen edzőtáborozik a Kacsó Endre irányította U19-es korosztályú román teremlabdarúgó-válogatott, a szövetségi kapitány az év végi összetartáson számít a KSE Futsal két játékosára, Barbocz Norbertre és Mojzi Botondra is.

Az U19-es válogatott kerete: Barbócz Norbert, Mojzi Botond (KSE Futsal), Adorján Szász Loránd, Nagy Tamás, Sebastian Șuteu (Marosvásárhelyi VSK), Tófalvi Szabolcs, Feri Géza, Fábián János (Korondi Junior), Molnár Péter, Csog János Csongor (FK Székelyudvarhely), Alin Cîrdei (Csíkszeredai Imperial Wet), Darius Roca, Vasile Pruteanu (Ceahlăul Piatra Neamț), Ștefan Toader (Temesvári CFR), George David (Galaci United), Narcis Jurj (Simándi Sólymok).

A koronavírus-járvány miatt kurtára sikeredett november elejei hazai összetartás után a 2022-es hollandiai rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjére készülő felnőtt román válogatott december elején ismét együtt edzőtáborozik. A Robert Lupu szövetségi kapitány által irányított nemzeti csapat ezúttal Marokkóba készül, ahol december 8-án és 9-én két felkészülési mérkőzést játszik a házigazdák ellen. A csapat jövő szombaton, azaz december 5-én tartja gyülekezőjét, majd másnap indul Rabatba, az északnyugat-afrikai ország fővárosába. A behívott játékosok között ott van a Magyarországon légióskodó Mánya Szabolcs is, aki az SG Kecskemét Futsal csapatkapitánya.

A felnőtt válogatott kerete:  * kapusok: Toniță Petrișor (Csíkszeredai Imperial Wet), Roberto Voin (Dévai Autobergamo) * mezőnyjátékosok: Mánya Szabolcs (SG Kecskemét Futsal), Adrian Pânzaru (Csíkszeredai Imperial Wet), Kedei Barna (FK Székelyudvarhely), Sergiu Gavrilă, Dumitru Stoica, Hadnagy István, Marinică Plugaru (Dévai Autobergamo), Octavian Cireș, Andrei Crăciun (Galaci United), Valentin Ilaș, Florin Matei (Temesvári CFR), Sávio Valadares (Kajrat Almati/Kazahsztán), Felipe Oliveira (Jaén FS/Spanyolország), Ique Ribeiro (Parrulo Ferrol/Spanyolország).

Mint ismeretes, Románia a 4-es számú selejtezőcsoportban érdekelt, ellenfele Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Észak-Macedónia válogatottja lesz. Az előzetes tervek szerint az első Eb-selejtező mérkőzést január 28-án rendeznék meg, a kontinenstornára a nyolc csoportelső mellett a hat legjobb második jut ki. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2231
szavazógép
2020-11-27: Sport - :

Sorozatban 15. mérkőzését nyerte meg a címvédő (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburg 3–1 arányú vereséget szenvedett a címvédő Bayern München otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában. A szerdai játéknap tizenkilenc gólt és öt kiállítást hozott.
2020-11-27: Nyílttér - :

Székely-magyarokat a román parlamentbe!

Közeledik december 6-a, a Mikulás napja. Minden gyermek várva várja a szakállas apó ajándékait, a felnőttek pedig nagy reményekkel a parlamenti választás eredményét, amely, ha számunkra pozitív lesz (de nem úgy, mint a koronavírusteszt), akkor bizalmat és némi biztonságot sugall a jövőre nézve.