Székely-magyarokat a román parlamentbe!

2020. november 27., péntek, Nyílttér

Közeledik december 6-a, a Mikulás napja. Minden gyermek várva várja a szakállas apó ajándékait, a felnőttek pedig nagy reményekkel a parlamenti választás eredményét, amely, ha számunkra pozitív lesz (de nem úgy, mint a koronavírusteszt), akkor bizalmat és némi biztonságot sugall a jövőre nézve.

  • Az úzvölgyi temető sorsa is megoldásra vár. Fotó: Albert Levente
    Az úzvölgyi temető sorsa is megoldásra vár. Fotó: Albert Levente

Kovászna megyéből hat székely-magyar ember szeretné, hogy parlamenti munkájával hozzájáruljon a lakosság elvárásainak teljesítéséhez. Ha ők is akarják, és ígérik, hogy népükhöz hűen fognak ténykedni (ami nem lesz könnyű feladat), és az érdekvédelmi-politikai szervezet (az RMDSZ) is akarja ezt, akkor a többi a mi dolgunk lesz, választóké és szavazóké. Ez a csapat fogja politikai, kulturális, szociális, nemzeti és gazdasági érdekeinket képviselni a román parlamentben.

A jelöltek bemutatkozása megtörtént (fórumokon, újságok hasábjain, tévében stb.), de igazán megismerni őket mandátumuk végére fogjuk. És mivel a remény hal meg utoljára, reméljük, hogy sorsunk jobbulása bizonyos fokig rajtuk is múlik. Ha megválasztásuk után átérzik azt a bizalmat, amit kaptak, akkor ez igazi hátteret fog képezni számukra. Ez kell is, mert éppen a legnehezebb időszakban kell dolgozniuk azon, hogy ne csak túléljünk, hanem egy valóban szebb jövőt lássunk. Értelmes és komoly emberek akarják vállalni e nehéz fel­adatot, és sikeresen szeretnék azt véghezvinni.

A sok-sok elvárás közül ezúttal hármat emelnék ki: Székelyföld mezőgazdasági fejlesztését (ezen belül pedig a terményfeldolgozás és -értékesítés normalizálását, hogy először a helyi piacot szolgálják ki, és csak azután jöhet az importáru), az úzvölgyi hadi temető és az egykori laktanyák Csíkszentmártonhoz való tartozásának megnyugtató rendezését, és azt, hogy az utolsó lehetőségig küzdjenek Székelyföld területi autonómiájáért. Sok sikert kívánok mindannyiuknak!

N. Kányádi Mihály, Szentivánlaborfalva

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2240
szavazógép
2020-11-27: Sport - :

Három háromszéki játékos kapott behívót (Teremlabdarúgás)

A Román labdarúgó-szövetség szerda este hivatalos portálján tette közzé az U19-es és a felnőtt futsalválogatottba behívott játékosok listáját, melyen három háromszéki teremlabdarúgó neve is szerepel. Az ifiknél a kézdivásárhelyi Barbocz Norbert és Mojzi Botond, a felnőtteknél a maksai születésű Mánya Szabolcs tagja a keretnek.
2020-11-27: Jegyzet - László Zsuzsa:

Képeslap

Régi, kedves ismerőssel beszélgetek. Sok éve nem találkoztunk, egymás családja felől érdeklődünk. Felemlegetünk emlékeket azokból az időkből, amikor a szüleimmel közös baráti társaságba jártak, és mi, a gyermekek is ott lógtunk. Azóta sokan távoztak az akkori társaság tagjai közül, az édesanyám is.