Csökken az új esetek és a kórházi kezelésre szorulók száma

2020. november 27., péntek, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint a csütörtök délelőtt – ma délelőtti időszakban elvégzett, a hétközi átlagnak megfelelő számú – 35 610 – teszt 23,84 százaléka – szám szerint 8 499 – lett pozitív, ez csökkenő tendenciát mutat a hét elejéhez képest, amikor még az egy nap alatt elvégzett tesztek több mint 27 százaléka volt pozitív.

  • A megyék fertőzöttségi mutatója
    A megyék fertőzöttségi mutatója

Az elmúlt nap folyamán gyógyultnak nyilvánítottak száma ezidáig csupán tegnap haladta meg az ugyanaznap megállapított új esetek számát, ma már jócskán alulmarad – felénél is kevesebb – a frissen azonosított koronavírusos esetekéhez képest: mindössze 3143 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak. Kovászna megyéből az utóbbi napon 60 új esetet jelentettek, ezzel Háromszék fertőzöttségi mutatója 2,91 ezrelékre mérséklődött az előző napi 2,95 ezrelék után. Az áldozatok száma stabilizálódni látszik, az elmúlt huszonnégy órában 172-en veszítették életüket, Kovászna megyéből nem jelentettek elhunytat. A kórházi kezelésre szorulók száma ismét majdnem kétszázzal csökkent az előző naphoz képest (13 157 a 13 248 után), a súlyos esetek száma pedig maradt a tegnapi – eddigi negatív csúcsnak számító – szinten (1226).

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2234
szavazógép
2020-11-27: Világfigyelő - :

Kiáll egymásért Magyarország és Lengyelország

Nem megerősítené, hanem gyengítené a jogállamiságot az Európai Unióban az új többéves költségvetéshez kötődő feltételrendszer, ha a tervezett mechanizmust politikai eszközként használhatnák fel – szögezte le Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő tegnapi budapesti tárgyalásuk után kiadott közös nyilatkozatukban, hangsúlyozva: sem Lengyelország, sem Magyarország nem fog olyan javaslatot elfogadni, amely elfogadhatatlan a másik fél számára.
2020-11-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Kikapott a KSE, nyert a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti liga)

Pénteken – a jelenlegi járványügyi helyzet miatt – három helyszínen lejátszott első fordulóval kezdődött meg a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es kiírása, a pontvadászat rajtjánál pedig ott van megyénk mindkét együttese, a négyszeres bajnok Sepsi-SIC, valamint a Kézdivásárhelyi SE is. A sepsiszentgyörgyi buborékban sorra kerülő teremtorna nyitómeccsén a céhes városbeliek nagyot küzdve 10 ponttal kaptak ki a Brassói Olimpiától, míg a zöld-fehérek edzőmérkőzésnek is beillő találkozón döngölték parkettbe a Târgoviștét.