Magas arányú pozitivitás, sok gyógyult

2020. november 29., vasárnap, Belföld

A szombat délelőtt – vasárnap délelőtti időszakban ismét a hétközinél kevesebb, mindössze 16 225 tesztet végeztek el országszerte, ezeknek azonban elég nagy arányban (34,23 százalék) pozitív eredményük lett.

  • A fertőzöttségi mutatók megyénként
    A fertőzöttségi mutatók megyénként

Az elmúlt huszonnégy órában jelentett 5554 új koronavírusos esetből 56-ot Kovászna megyében regisztráltak, ezzel Háromszék fertőzöttségi mutatója ismét emelkedni kezdett, a tegnapi 3,05-ről 3,15-re. Az elmúlt nap folyamán feltűnően sok, 13 088 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, ez a napi új esetszámoknak közel két és félszerese. A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentésében a 148 újabb áldozat közt Háromszéken elhunyt betegről nem tájékoztat, a halottak közt van egy fiatal, a 10 – 19 éves korosztályból való áldozat is. A kórházi kezelésre szorulók száma ismét emelkedik, mintegy másfélszáz pácienssel többen szorulnak jelenleg orvosi segítségre (13 200-an), mint egy nappal korábban, a súlyos esetek száma pedig lassan ugyan, de továbbra is emelkedik, tegnaphoz képest eggyel több (1250) beteget ápolnak intenzív osztályon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1979
szavazógép
2020-11-28: Sport - Miska Brigitta:

A tizenhatoddöntőben búcsúzott a Sepsi OSK (Labdarúgás, Román Kupa)

A Leo Grozavu irányította sepsiszentgyörgyi csapat alig kapcsolódott be a Román Kupa 2020–2021. évi kiírásába, a tizenhatoddöntőben már el is búcsúzott. A másodosztályban érdekelt FC Turris-Oltul Turnu Măgurele a sportszerűség határait súroló szabálytalanságokkal tarkított mérkőzésen egy góllal legyőzte az előző idényben döntőt játszó háromszéki együttest. A Sepsi OSK több mint fél órát emberhátrányban játszott egy megkérdőjelezhető játékvezetői döntést követően.
2020-11-29: Sport - Tibodi Ferenc:

Ismét vesztett a KSE, hozta a kötelezőt a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti liga)

Két újabb mérkőzést játszottak a sepsiszentgyörgyi „buborékban” pályára lépő csapatok, a háromszéki együttesek szombati mérlege egy vereség és egy győzelem. A Kézdivásárhelyi SE alakulata ismét keményen küzdött, mégis vereséget szenvedett a Târgoviște gárdájától, a négyszeres bajnok Sepsi-SIC viszont hozta a kötelezőt, és ezúttal a Brassói Olimpia csapatára mért 50 pont fölötti vereséget. A megyeszékhelyi turné vasárnap háromszéki rangadóval zárul, hiszen 19 órától a Zoran Mikes edzette zöld-fehérek a megyei riválisukat, a céhes városbéli kosarasokat fogadják a női kosárlabda Nemzeti Liga 3. fordulójában.