Várják az igényléseket gázolaj-támogatásra

2020. december 8., kedd, Gazdakör

December 31-ig igényelhetik a gazdák a 2021-es évre vonatkozó gázolaj-támogatásokat. A kéréseket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség irodáihoz kell benyújtani, esetenként oda, ahová az igénylő a 2020-as egységes támogatásigénylést is leadta.

A támogatásban (többek között) a 2008/44-es sürgősségi kormányrendelet alapján bejegyzett mezőgazdasági termelők, engedélyezett magánszemélyek, egyéni és családi vállalkozások, jogi személyiséggel rendelkezők, elismert termelői csoportok és termelői szervezetek részesülhetnek, melyek mezőgazdasági termelést folytatnak. Feltétel, hogy az állattenyésztők be legyenek jegyezve az országos farmjegyzékbe (Registrul Na­țional al Exploatațiilor), a növényter­mesztők esetenként a farmjegyzékbe (Registrul fermelor), szőlőültetvények jegyzékébe (Registrul plantațiilor viticole) vagy valamely más kataszteri nyilvántartásba.

A gázolaj-támogatási kérés benyújtását követően az igénylők legtöbb húsz napon belül kapják meg a szubvenció kifizetésének elsődleges jóváhagyását.

Magánszemélyként termelő mezőgazdászok is igényelhetik a támogatást, számukra feltétel, hogy az elsődleges jóváhagyást követő legtöbb hatvan nap elteltével (de nem később, mint az első negyedévi támogatáskérés benyújtásának időpontja) megszerzik a 2008/44-es rendelet szerinti engedélyezett magánszemélyi, illetve egyéni vállalkozói státust. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2020-12-08: Gazdakör - Bokor Gábor:

Nagyajtán az Agrár-Vándorbölcső

Első alkalommal adott át Agrár-Vándorbölcsőt a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete. A bölcsőt a nagyajtai Deregus család vehette át szűk körű ünnepség során felújítás alatt lévő lakásuk udvarán. Az ajándékot Becze István SZGE-elnök és Könczei Csaba alapító tag adta át Pálnak és Zsuzsának.
2020-12-08: Gazdakör - :

Két évig még biztosak a szubvenciók

Az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának múlt heti ülésén elfogadták a tranzíciós szabályzatot (a tranzíció a két uniós költségvetési időszak közötti átmeneti időszakra vonatkozik).