Két évig még biztosak a szubvenciók

2020. december 8., kedd, Gazdakör

Az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának múlt heti ülésén elfogadták a tranzíciós szabályzatot (a tranzíció a két uniós költségvetési időszak közötti átmeneti időszakra vonatkozik).

Ennek értelmében folytatódik az érvényben lévő Közösségi Agrárpolitika, a következő két évben nem változnak a vidékfejlesztési programok és költségvetések, megmaradnak a támogatások kifizetési szabályai. A gazdák számára ez azt jelenti, hogy a 2021-es és 2022-es mezőgazdasági évben is ugyanolyan feltételek mellett igényelhetik az eddigi támogatásokat. Újdonság, hogy 2021-től a vidékfejlesztési intézkedések keretében tett vállalások határidejét három évre csökkentik, kivételt képeznek az agrárkörnyezeti és klímavállalások. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 838
szavazógép
2020-12-08: Gazdakör - :

Várják az igényléseket gázolaj-támogatásra

December 31-ig igényelhetik a gazdák a 2021-es évre vonatkozó gázolaj-támogatásokat. A kéréseket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség irodáihoz kell benyújtani, esetenként oda, ahová az igénylő a 2020-as egységes támogatásigénylést is leadta.
2020-12-08: Gazdakör - Incze Péter:

Mezőgazdasági terület az állami földalapból

A mezőgazdasági minisztériumban megkötötték az első olyan földbérlési szerződést, amely révén fiatal gazda juthatott területhez az állami földalapból. A kedvezményezett Szatmár megyében gazdálkodik.