LED szalag felhasználása profilban vagy profil használata nélkül? /X/

2020. december 7., hétfő, Magazin

A LED világítás manapság hatalmas népszerűségnek örvend technológiai és környezeti előnyeinek ksözönhetően. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt megéri a LED izzókat választani a hagyományosokkal szemben. Ilyen ideális tulajdonság a költséghatékony volta, hiszen hosszú élettartamának, strapabíró és kevésbé törékeny kialakításának, valamint energiatakarékos működésének köszönhetően megőrizheti pénztárcája vastagságát. 

A LED világítótestek közül legnépszerűbbnek a LED szalag mondható, hiszen felhasználásának módja igen sokszínű, valamint kreatív, így belophatja magát mindenki szívébe. A LED szalagot profilban és anélkül is fel lehet helyezni, azonban mindenképp a profilban való használat az ajánlott.

A LED profilok jelentősége

Az alumínium profil manapság a modern világítási projektek alapjává vált, azonban érdemes tüzetesebben utánaolvasni használatának és meggyőződni hatékonyságáról Önnek is. Amennyiben profilba helyezi a LED szalagot, megnövelheti élettartamát, hiszen az alumínium anyaga biztosítja a jobb hőelvezetést, amelynek köszönhetően a szalag sokkal gyorsabban hűl le, és sokkal tovább lesz képes a működésre.

Abban az esetben, ha nem profilba helyezi a LED szalagot, akkor nem tud megfelelően lehűlni, ezzel pedig az élettartama lerövidül. A LED szalag továbbá sokkal jobban fog tapadni, azaz nem válik le az adott felületről, és nem lesz hullámos a profilnak köszönhetően. Azonban ha profilban használja, ha anélkül, lényeges, hogy a felület, amelyre felragasztja a profilt, tiszta, száraz, sima és zsírtalanított legyen.

Sokszínű felhasználási mód

A LED szalag felhasználása igen sokszínű elhelyezési és dekorációs lehetőséggel kecsegtet. Különböző formáknak és felépítéseknek hála, könnyen lehet variálni a világítást, legyen szó hangulat- vagy fővilágítás szerves eleméről. Annak ellenére, hogy a LED szalag azonos, ha a LED profilok különböző típusúak, akkor használatkor teljesen más fényhatást lehet velük elérni, valamint akár más tartozékokkal is kiegészíthetők. Ilyen változatosságot eredményező kiegészítő lehet a műanyag takaró, amely lehet opál, tejfehér vagy akár átlátszó is.

Ahogyan azt az elején is említettem, a LED szalagok megfelelő védelmét nagyban befolyásolja a LED profil használata, hiszen abba helyezve egy általános védelmet biztosít a külső hatásokkal szemben. Mindamellett, hogy az élettartamát is megnöveli. Véd az ütésektől, a portól, a zsíros szennyeződésektől, de akár a párától is. Takaróprofilt is lehet mellé vásárolni, így a felhelyezését követően a LED szalag a nedvességtől és a víztől is védetté válhat. A fürdőszobában is tudja használni, mindezt beszerezheti a LEDLámpaház.hu webshopjában! (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 436
szavazógép
2020-12-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Néhány általános etiketthiba, amit tanácsos elkerülni az üzleti életben /X/

Az üzleti életben minden apró részletre kiemelt hangsúlyt kell fektetni. Igyekezni kell minden körülmények között a legjobbat kihozni magunkból, hiszen előfordulhat, hogy egy-egy általános hiba miatt lőttek egy jól kecsegtető üzletnek. Most néhány olyan protokollhibát mutatunk be, amelyet érdemes messziről elkerülni.
2020-12-06: Magazin - :

Futóbiciklivel a világ körül /X/

Van egy kiváló szabadtéri játék, ami remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, erősíti a lábak izomzatát, javítja a mozgáskoordinációt, ezzel előkészíti a terepet a pedálos biciklik használatához. Mondhatjuk, hogy a futóbicikliktől egyenes út vezet a kerékpározás felé. A különféle mozgásformákat minél korábban, akár már kétéves kortól ajánlott gyakoroltatni gyermekeinkkel, ha azt szeretnénk, hogy magabiztosan mozogjanak. A babajárgányok felkészítik a gyerekeket a biciklizésre, amivel a közlekedési szabályokat is gyakoroltatni lehet.