Költöztetés esőben vagy hóban? Nem probléma! /X/

2020. december 10., csütörtök, Életmód

Amikor költözünk, olyan szépen eltervezünk mindent. Szépen összecsomagolunk a családdal, bedobozljuk, amit kell, és várjuk a költöztetőt. Verőfényes napsütésben, kellemes 25 fokban érkezik a költöztető cég teherautója, az emberek pedig felpakolnak mindent a teherautóra, és viszik az új lakáshoz. Oda megérkezve enyhe, frissítő szellő fogadja a kissé megizzadt csapatot, akik gond nélkül bepakolnak mindent fél óra alatt. Megköszönünk nekik mindent, kezet fogunk, mosolygunk egymásra, majd az egész család integet, amikor kigurul a lakás elől a teherautó. Túlságosan is idilli kép, igaz? Azért egy költözés, egy költöztetés nem mindig ilyen, de a költöztető cégtől is függ, hogy mennyire hasonló ehhez.

Egy költöztetést nem akaszthat meg egy kis eső

Ahogy írtuk is, a költöztető cégen is múlik, hogy mennyire idilli egy költöztetés. És ez egyébként független az időjárástól. Ha olyan költöztető céget bízunk meg a költöztetéssel, akik igényesek a munkájukra, akkor nem lesz gondunk akkor sem, ha épp esőben vagy hóban kell költöznünk. Már az első kapcsolatfelvételkor ki szokott derülni, hogy milyen elvek mentén dolgozik a cég. Sőt, sok esetben a honlapjuk is árulkodó, de az első telefonhívásnál legkésőbb mindenre fény derül.

Jó példaként tudom felhozni a Servitius és Partnerei költöztetést, akiknek már a honlapjuk is nagyon közvetlen és informatív. Emellett nem csak a honlapjukon olvasható információk és a referenciáik bizalomgerjesztőek, de ugyanez igaz rájuk személyes találkozás esetén is. Ők egy olyan költöztető cég, akik figyelnek az ügyfeleik igényeire. Épp ezért náluk egy esőnap sem akadály, mert figyelnek arra, hogy dobozaik és ponyváik hibátlan állapotúak legyenek, ne ázzanak be.

Egy jó költöztető figyel a lakásra is

Természetesen ha ép dobozokról és ép ponyváról lenne csak szó, az még nem oldana meg mindent. Épp ezért olyan költöztető szakembereket alkalmaznak, akik megfelelően tudnak kommunikálni az ügyfeleikkel, és figyelnek a körülményekre is. Így eső esetén figyelnek arra is, hogy ne a sáros lábnyomukkal legyen tele az összes szőnyeg, hogy csak egyet említsek. Nem kell ehhez olyan nagy dolog, de mindenképp szükséges, hogy a költöztető cég munkatársai figyeljenek az ügyfelekre és a körülményekre. Azért sokkal szívesebben költöztet ilyen céggel, ilyen szakemberekkel az ember, mint olyannal, aki mindenhol ott hagyja a sáros lábnyomát, igaz?

Érdemes azért előretervezni

Mint látható, vannak olyan költöztető cégek, akik megoldják, hogy ne okozzon gondot egy esőnap, de ennek ellenére érdemes előretervezni. Azért ha nem muszáj, ne a legnagyobb hóviharban vagy a legnagyobb monszunban kezdjünk bele a folyamatba. Ne tegyük nehézzé a költöztető cég munkáját sem, és mi is nyugodtabbak leszünk, ha vízre érzékeny tárgyak költöztetéséről van szó. Ha biztosra akar menni, kérje meg a költöztető céget (ha vállalja), hogy csomagolják be vízhatlanul a tárgyakat. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 528
szavazógép
2020-12-15: Világfigyelő - :

Vita az őshonos kisebbségek jogairól (Minority SafePack az EP-ben)

A Minority SafePack révén először szervezett vitát az Európai Parlament egy európai polgári kezdeményezésről és határozat elfogadását is első ízben tervezi. Az európai kisebbségi polgári kezdeményezést az RMDSZ 2012-ben indította útjára, és a FUEN koordinációjával széles körű európai támogatást szerzett. A hétfő esti parlamenti vitával az őshonos kisebbségek védelme az EU napirendjére került. A felszólaló EP-képviselők többsége támogatásáról biztosította a kezdeményezést. Az Európai Bizottságot az ülésen Johannes Hahn költségvetésért és igazgatásért felelőse biztos képviselte. A témát élénk érdeklődés övezte, harminc képviselő kapott szót a vitában és véleményezte a készülő határozattervezetet.
2020-12-15: Belföld - :

Hatezernél több új eset, kétszáznál több elhunyt

Az elmúlt 24 órában 6171 új fertőzést igazoltak, a nyilvántartott fertőzéses esetek száma ezzel 565 758-ra növekedett a járvány kezdete óta – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Összesen 204 új halálesetet jelentettek, a vírus okozta betegség szövődményeiben elhunyt áldozatok száma így 13 698-ra nőtt. Háromszéken 30, Hargita megyében 20, Maros megyében pedig 97 új fertőzött került nyilvántartásba a tegnap óta.