Bizalmatlansági indítványNévsorírásból elégtelen

2007. június 1., péntek, Közélet

A Demokrata Párt tegnap benyújtotta a képviselőház elnökéhez az egyszerű bizalmatlansági indítványt, ám hamar kiderült, hogy egy név kétszer szerepel a mellékletben, így nincs meg a szükséges 116 támogató aláírás. Emil Boc később bejelentette, a hibát kijavították.

Az alkotmány 113. cikkelye értelmében az egyszerű bizalmatlansági indítványt a képviselők és a szenátorok egynegyedének aláírásával nyújthatják be. A benyújtás után Bogdan Olteanu házelnök jelezte, az indítványt kísérő aláírási íven Gheorghe Flutur neve kétszer szerepel, így a dokumentumot csupán 115 hiteles aláírás támasztja alá.

Emil Boc DP-elnök elismerte a tévedést, és bejelentette, az indítványt mégis 116 honatya támogatta, mert Nati Meir nevét kifelejtették. Ugyanakkor kifejtette, szükség van az indítványra, mert a miniszterelnöknek vállalnia kell a referendum kudarcát, szükséges tisztázni, mely párt van kormányon és melyik ellenzékben, a második Tăriceanu-kabinet pedig mindeddig a leggyengébb kormánynak bizonyult. A kiegészített dokumentumot ma vagy holnap ismét benyújtják.

Călin Popescu Tăriceanu tegnap kijelentette, továbbra is folytatni akarja a kormányprogramot. A miniszterelnök így reagált Traian Băsescu államelnök szerdai parlamenti beszédére, melyben a kormány lemondását kérte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2007-06-01: Közélet - Fekete Réka:

Iskolát neveztek el Berde Áronról

Több évig tartó engedélyeztetés után vált valóra, hogy nevet kapjon a sepsiszentgyörgyi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola. A három évtizedes tanoda tegnap ünnepélyes keretek között felvette Berde Áron nevét.
2007-06-01: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Állóháború — kilátások nélkül

Aki arra számított, hogy Traian Băsescu államfő szerdai beszéde valamelyest is enyhíteni fog a kormány és az elnöki hivatal, illetve Băsescu és a parlament között kialakult súlyos feszültségeken, az alaposan megcsalódhatott: a hajóskapitány talán politikai pályája legkeményebb szónoklatát mondta el a parlament két házának együttes ülésén, s ezt a beszédet ellenfelei nevezhetik ,,összefüggéstelennek", ,,felelőtlennek", egy dolog biztos, jelesen az, hogy az államelnök nem enged a huszonegyből.