Újabb kis rengés

2020. december 24., csütörtök, Belföld

A Richter-skálán mért 3,8-as erősségű földrengés volt tegnap délután 16 óra 27 perckor Vrancea szeizmikus térségé­ben, 128 kilométeres mélységben.

A földmozgás epicentruma Brassótól 85, Bákótól 96, Bukaresttől 149 kilométeres távolságban volt. Decemberben ez idáig 17, 2–3,8-as erősségű földrengés történt, az idei legerősebb, 5,2-es fokozatú január 31-én volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?







eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2020-12-24: Belföld - :

Nem adják fel

A Nemzeti Liberális Párt (NLP), valamint a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja alkotta USR–PLUS Szövetség megpróbál majd parlamenti támogatást szerezni a kétfordulós polgármester-választás bevezetéséhez – jelentette ki Ludovic Orban.
2020-12-24: Közélet - :

Ne féljetek, velünk az Isten (Főpásztori üzenetek karácsonyra)

Jézus születésének ünnepén ez évben is üzentek történelmi egyházaink főpásztorai híveiknek. Ezúttal a koronavírus okozta világjárvány hatásai érződnek a levelekben, de mindenik előrevetíti a reményt is. Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke, Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, Koszta István, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspökhelyettese egyaránt Lukács evangéliuma második részéből (2,10–14) választott alapigét, Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke Máté evangéliumából (1,22–23): velünk az Isten. Az alábbiakban ezekből a pásztorlevelekből szemlézünk.