Nő a gyermekpénz

2020. december 28., hétfő, Belföld

Húsz százalékkal nő a gyermekpénz néven közismert gyermeknevelési támogatás január 1-jétől – jelentette be Raluca Turcan munkaügyi miniszter.

  • Raluca Turcan. Fotó: zf.ro
    Raluca Turcan. Fotó: zf.ro

A tárcavezető elmondta: ugyanattól a dátumtól emelik az úgynevezett szociális referenciamutató értékét is, amely 2015 óta nem változott, de nem „kampányjelleggel”, ahogyan azt – Turcan szerint – a parlament elfogadta, hanem egy „valós vita” nyomán. A szociális referenciamutató növekedése maga után vonja a mutató alapján kiszámított állami juttatások (munkanélküli-segély, a fogyatékkal élőknek nyújtott segély, a garantált minimális jövedelem, a szülők mielőbbi munkába állását segítő fizetéskiegészítés) emelkedését. Turcan azt is közölte, december 28-án létrehoznak egy minisztérium közti bizottságot, amely a hozzájárulás alapján számítja újra a nyugdíjakat. Kijelentette: mandátuma alatt nem fog nyugdíjemeléseket előre bejelenteni, hogy ne teremtsen várakozást, és okozzon esetleg csalódást, hanem csak a már meghozott döntéseket teszi közzé.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4371
szavazógép
2020-12-28: Belföld - :

Költségvetés januárban

Vélhetően január második felében kerül a parlament elé a 2021-es állami költségvetésről szóló törvény tervezete – véli Anca Dragu szenátusi elnök.
2020-12-28: Belföld - :

Hírsaláta

ARANYBÓL VAN A LELKE. Jótékony célra ajánlja fel fizetése 90 százalékát – jelentette be George Simion, a Románok Egységéért Szövetség (AUR) társelnöke.