Hírsaláta

2020. december 28., hétfő, Belföld

ARANYBÓL VAN A LELKE. Jótékony célra ajánlja fel fizetése 90 százalékát – jelentette be George Simion, a Románok Egységéért Szövetség (AUR) társelnöke.

  • George Simion. Fotó: AUR
    George Simion. Fotó: AUR

A parlamenti képviselő azt mondja: ezt már régebb így tervezte, csak a választási kampányban nem beszélt róla, hogy „ne értelmezzék félre”. Hozzátette: könyvet ír arról, hogy „miből fog megélni”. (Agerpres)

ÚJABB KÓRHÁZTŰZ. Tűz ütött ki pénteken a Iaşi megyei Socola Pszichiátriai Intézet férfi pácienseket ápoló részlegén, egy beteg meghalt. A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint tizennyolc pácienst sértetlenül kimenekítettek a tűzből, egy 33 éves férfi azonban égési sérüléseket, füst- és gázmérgezést szenvedett, csak félig volt magánál, amikor kivitték. Megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül. A felügyelőség szerint a tüzet, amelyet valószínűleg dohányzás okozott, hajnali 4 órakor sikerült eloltani. (Agerpres)

NEM LESZ TÖBB BAKI. Január folyamán indítják el a háztartási gépek roncsprogramját, miután megoldják a honlappal és az alkalmazással kapcsolatos problémát és jóváhagyják a környezetvédelmi alap költségvetését – közölte Tánczos Barna újonnan kinevezett környezetvédelmi miniszter. A leköszönő miniszter, Mircea Fechet a téma kapcsán rámutatott, az utolsó tesztek elvégzésénél nem működött az internetes alkalmazás, amelynek több tízezer felhasználó belépését kellett volna koordinálnia egy időben. A tárca és a speciális távközlési szolgálat (STS) szakemberei dolgoznak a hiba kijavításán. „A rendszer jelenleg 40 000, egy időben belépő felhasználót tud kezelni, azonban száz százalékban biztosak kell legyünk abban, hogy az alkalmazás működni fog. Nem akartuk másodszor is nevetségessé tenni a minisztériumot” – fogalmazott a volt miniszter. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2020-12-28: Belföld - :

Nő a gyermekpénz

Húsz százalékkal nő a gyermekpénz néven közismert gyermeknevelési támogatás január 1-jétől – jelentette be Raluca Turcan munkaügyi miniszter.
2020-12-28: Világfigyelő - :

Európa-szerte elkezdték az oltást

Vasárnap az Európai Unió (EU) mind a 27 tagállamában egységesen megkezdték a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltását. Magyarországon, Németországban és Szlovákiában már szombaton elkezdték a vakcinák beadását. Az Európai Bizottság a június közepén elfogadott oltóanyag-stratégiájában a beoltás ugyanazon a napon kezdődő tagállami megkezdését szorgalmazta, ennek érdekében az első adagokat szombaton kiszállították.