Megyénk legjobbjaiNyolcadszor is Incze Kriszta

2020. december 29., kedd, Sport

December 24-én, csütörtökön díjazták Kovászna megye legjobb sportolóit, akik 2020-ban is méltán képviselték Háromszéket az ország határain belül és azon túl. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, megyénk legjobbja a birkózó Incze Kriszta (Sepsi-SIC) lett, aki immáron nyolcadszor zsebelte be ezt az elismerést. A képzeletbeli dobogóra még felfért két kerékpáros, Szabó Norbert és Madaras Dániel (mindketten a Sepsi-SIC-től).

  • Incze Kriszta már nyolcadszor lett Kovászna megye legjobb sportolója. Fotó: unitedworldwrestling.org
    Incze Kriszta már nyolcadszor lett Kovászna megye legjobb sportolója. Fotó: unitedworldwrestling.org

A Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a sportminisztérium pontozási rendszere alapján készítette el a 2020-as esztendő legjobbjainak listáját, amelyre idén öt birkózó mellett két-két kerékpáros és atléta, valamint egy triatlonista került fel. Ha a csapatokat, klubokat vesszük alapul, kijelenthetjük, hogy a megyeszékhelyi Sepsi-SIC monopolizálja a rangsort, hiszen az elismerésben részesültek közül heten zöld-fehér színekben versenyeztek a különböző pontszerző megmérettetéseken.

Háromszék legjobbja a Sepsi-SIC birkózója, Incze Kriszta lett, aki idén egyéni bajnoki aranya mellett egy csapatbronzéremmel büszkélkedhet, két ötödik helyezés is szerepel 2020-as mérlegében, egyiket a római Európa-bajnokságon, a másikat a belgrádi Világkupán érte el.

Incze mögött klubtársa, Szabó Norbert végzett a második helyen, a sepsiszentgyörgyi pályakerékpáros négy bajnoki címmel, egy csapatezüsttel és egy Eb 8., illetve 10. hellyel fejezte be az esztendőt.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára is egy SIC-es sportoló állhatott fel: a bringás Madaras Dániel egy első és két harmadik helyezésén kívül csapatban második volt a bulgáriai Plovdivban megtartott pályakerékpáros országos bajnokságon.

Kovászna megye legjobb sportolói 2020-ban: 1. Incze Kriszta (birkózó, Sepsi-SIC) 85 pont, 2. Szabó Norbert (pályakerékpáros, Sepsi-SIC) 82, 3. Madaras Dániel (pályakerékpáros, Sepsi-SIC) 47, 4. Cătălina Axente (birkózó, Sepsi-SIC) 45, 5. Dániel Attila (triatlonista, Tri Aluta) 42, 6. Cristina Vasile-Ruț (atléta, Sepsiszentgyörgyi MSK) 27, 7. Maria Cioclea (birkózó, Sepsi-SIC) 22, 8. Mădălina Linguraru és Adina Popescu (birkózók, Sepsi-SIC) 20, 10. Daniela Vasile (atléta, Sepsiszentgyörgyi MSK) 15.

A sportigazgatóság összesítése szerint 2020-ban a háromszéki sportolók 57 érmet szereztek a különböző országos bajnokságokon és a Román Kupa-viadalokon: * atlétika 15 érem – 2 arany * kosárlabda 2 érem – 1 arany * pályakerékpározás 7 érem – 4 arany * cselgáncs 4 érem – 1 arany * birkózás 22 érem – 6 arany * triatlon 3 érem – 3 arany * fallabda 2 érem * labdarúgás 1 érem * asztalitenisz 1 érem. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 346
szavazógép
2020-12-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-12-29: Sport - :

Cristiano Ronaldo az évszázad játékosa (Labdarúgás)

Robert Lewandowski az év, Cristiano Ronaldo az évszázad legjobb labdarúgója lett a dubaji Globe Soccer Awards gálán, amelyen az évszázad klubját, edzőjét és játékosügynökét is díjazták.