A kampányfőnök megtorlással fenyeget

2008. október 24., péntek, Nyílttér

A Háromszék nem újság, a Háromszék pártlap — jelentette ki Takács Csaba, az RMDSZ kampányfőnöke, amikor a Régió Rádió szerkesztői a sajtó és kampány viszonyáról kérdezték, s hogy szavai nyomatékot nyerjenek, a tisztességet és összefogást a szövetség kampányban való részvétele alapfeltételeként emlegető egykori ügyvezető elnök azt is kijelentette, hogy szerinte az ellentábor, tehát az MPP lapjaként számon tartott újságot ezek után még választásireklám-közlés céljából sem veszi igénybe az RMDSZ.

Mondja mindezt a pártszempontból ugyancsak függő Régió Rádióban, a megyeitanács-elnök és Sepsiszentgyörgy polgármestere szócsöveként fungáló médiában. Nagy hangon, felhá­borodottan és főként sértődötten. Kijelentésével szemben szerkesztői közösségünk nevében megfogalmazott tagadás áll: nem voltunk, nem vagyunk és nem is leszünk az MPP lapja. Mely szervezetet részünkről kevesebb bírálat is csak azért ér, mert csetlés-botlásuk, megkésett reakcióik, fejetlenségeik, kudarcaik, Szász Jenőnek a legenyhébb megítélés szerint is öncentrikusan amatőr vezetési stílusa csak annyi szót érdemelt, amennyit a lap erre vesztegetett. A Háromszék kínosan vigyázott, például az önkormányzati választások alatt, hogy középen maradjon. S döbbenten kellett tapasztalnunk, hogy az RMDSZ mindenfajta bírálatot személyes sértésként kezel, s ráadásul, mióta módjában áll, gazdasági eszközökkel keményen meg is torolja. Hogy hol közöl reklámot a parlamenti választások előtt az RMDSZ, az ő dolga, Takács kijelentése is annyiban fenyegető, ha azzal összefüggésben vizsgáljuk, hogy épp e hét elején hozta tudomásunkra az RMDSZ-es vezetés alatt álló megyei tanács, hogy a több mint harminc éve székházunkként szolgáló épületből májusban fel is út, le is út. Az urak törlesztenek, közben vádaskodnak, fenyegetőznek. Lelkük rajta. A Háromszék kizárólag az olvasóké marad.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 702
szavazógép
2008-10-24: Nyílttér - x:

Az utca hangja

M. ÁRPÁD, Kézdivásárhely. Miután ledolgoztam a csavargyárban harmincöt évet, és a gyár 2005-ben bezárta kapuit, elmentem a Conico cég kézdivásárhelyi munkapontjához, ahol két évet és két hónapot dolgoztam. Ez idő alatt a munkaadó nem tartotta be az ágazati munkaszerződést, amiért beadvánnyal fordultam a munkaügyi minisztériumhoz: megírtam, hogy csalnak a fizetésekkel. Megtudva, hogy panaszkodtam, fogták magukat, és engem kirúgtak, átszervezés címen megszüntették a munkahelyemet.
2008-10-24: Nyílttér - Puskás Attila:

Miért ne?! (Visszajelzés)

Szegény Markó Béla! Akármit mond, abba, mint a bogáncs a nadrágba, úgy beleakad magyar, román egyaránt. Ő lenne a ,,kétbalkezes politikus"?