Adóügyi újdonságok

2021. január 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Adókedvezményekkel ösztönzi idén a kormány a távmunkát – idézi a Digi24 összefoglalóját a Maszol.

Az adótörvénykönyv év végén elfogadott módosítása értelmében a cégek és a munkavállalók mentesülnek a személyi jövedelemadó, az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék befizetése alól a távmunkához kapcsolódó juttatások esetében. A munkáltatók megtéríthetik az alkalmazottaknak a fűtést, a víz- és áramfogyasztást, valamint az internetszolgáltatást, ha azok otthonról dolgoznak. Mindezek mellett a cégek további havi maximum 400 lejt fizethetnek ki a távmunkát végző munkatársaknak különféle beszerzésekre. Az alkalmazottaknak nem kell számlákkal igazolniuk ez utóbbi juttatás jogos voltát. A cégek megtéríthetik a dolgozóiknak az otthonról végzett munkához szükséges bútorok és irodai eszközök beszerzését. Mindezeket a költségeket le lehet vonni a profitadóból. Hasonlóképpen teljesen adómentesek a dolgozók koronavírus-tesztelésével és beoltásával kapcsolatos kiadások. Az intézkedések alkalmazási normája még nem jelent meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1293
szavazógép
2021-01-06: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

A vírus éve (Visszapillantó / 1.)

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően, az elmúlt esztendő néhány fontos gazdasági vonatkozású eseményét elevenítjük fel, melyekkel lapunk is foglalkozott. S ha tavaly a 2019-es évet a változások évének neveztük, akkor mi sem kézenfekvőbb, mint hogy a gazdaságban is rendkívüli helyzetet teremtő koronavírus-járvány miatt a 2020-as esztendőt a vírus éveként jegyezzük. A járvány ugyanis felülírta még azt is, hogy tavaly két választásra is sor került.
2021-01-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Áramszolgáltatók egybeolvadása

Az Electrica közleményben hozta nyilvánosságra, hogy befejeződött a csoport három vállalatának fúziója, és létrejött a Románia Villamos­energia Szolgáltató Rt. (DEER), amely az ország 40,7 százalékát képes lefödni.