Áramszolgáltatók egybeolvadása

2021. január 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Electrica közleményben hozta nyilvánosságra, hogy befejeződött a csoport három vállalatának fúziója, és létrejött a Románia Villamos­energia Szolgáltató Rt. (DEER), amely az ország 40,7 százalékát képes lefödni.

Az új cég a Transilvania Nord, a Transilvania Sud és a Muntenia Nord Rt. összeolvadásából jött létre, 198 988 kilométer villamos vezetékkel rendelkezik, 18 megyében (közöttük Háromszéken is) tud szolgáltatásokat nyújtani mintegy 3,8 millió fogyasztónak. 2014 júniusa óta az Electrica többségi tulajdona magánkézbe került, papírjaival – egyedüli villamos­áram-szolgáltatóként az országban – a bukaresti és a londoni tőzsdén kereskednek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2021-01-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Adóügyi újdonságok

Adókedvezményekkel ösztönzi idén a kormány a távmunkát – idézi a Digi24 összefoglalóját a Maszol.
2021-01-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Nőtt a devizatartalék

Tavaly 4,45 milliárd euróval, 37,38 milliárd euróra nőtt Románia devizatartaléka – derült ki a jegybank közléséből, amelyet tegnap a Ziarul Financiar gazdasági lap idézett.