Magyar tükör

2007. július 17., kedd, Világfigyelő
Az elmúlt hét botrányos magyar belpolitikai eseményei közül is kiemelkedik N. László öngyilkossága. A móri gyilkosságokkal és a veszprémi postás megölésével vádolt férfi börtöncellájában lett öngyilkos, noha a szigorúan ellenőrzött rabok közé tartozott, ami azt jelenti, hogy az őrök félóránként ellenőrizték.

Mivel kalandos élete során fegyőrként is dolgozott, s tisztában volt lehetőségeivel, az utolsó esti ellenőrzés után lépett akcióba, egy seprűnyelet feszített az ablakrácsok közé, és lepedőjét összesodorva, villámgyorsan cselekedett. A következő ellenőrzés után már csak tetemét találták meg. Kondorosi Ferenc államtitkár az esetet kommentálva kiemelte, hogy talán még inkább szigorítani kellene az ellenőrzést, s az eset kapcsán azon is el kellene gondolkodniuk a büntetés-végrehajtási szerveknek, hogy milyen tárgyak maradhatnak egy szigorúan ellenőrzött rab cellájában... * Öngyilkosságával N. László mintha szörnyű tettét is beismerte volna. Ez azt is jelenti, hogy az első gyanúsított, a már börtönbüntetését töltő Kaizer Ede kiszabadulhat... * N. László bűnösségére sok tény utalt, megtalálták a fegyvereket, lábnyomát is a móri bankfiókban (!), Móron is feltűnt abban az időben stb... Hogy a gyanú eleve miért nem terelődött rá, nem tudni... * És most ugorjunk. Miután az Országos Választási Bizottság hosszas hezitálást követően rábólintott a Fidesz hat javaslatára a népszavazást illetően, az utolsó utáni pillanatban nem várt esemény történt. Egy Kálmán László nevű, magát pártoktól függetlennek tartó nyelvészprofesszor is benyújtotta három javaslatát, ami másként fogalmazza meg a Fidesz kérdéseit. A szakértők most azon vitáznak, mi történhet ezután: mind a hat Fidesz-indítványt is engedélyezik, s mellettük párhuzamosan a nyelvészét is? Az Országos Választási Bizottság szerdára ígéri a döntést. Hogy mikor lehet kiírni a népszavazást, most már nem tudni, hiszen még össze kell gyűjteni indítványonként a kétszázezer támogató aláírást. Egy bizonyos, a magyar alkotmány szerint a népszavazás a demokrácia egyik alappillére, hiszen a nép így az életét érintő bizonyos eseményekről közvetlenül nyilváníthat véleményt... * Mindaz, ami a Fidesz népszavazási indítványa óta ebben a kérdésben történik, kezd egyértelműen abszurddá és tragikomikussá válni... * Egymásnak ellentmondó hírek keltek szárnyra Göncz Kinga afganisztáni látogatása után arról, hogy a magyar külügyminiszter ellen merényletet készültek elkövetni. Aztán vasárnap a Párizsban tartózkodó Szekeres Imre hadügyminiszter kijelentette, közben vizsgálatot rendelt el, és a terrorakciót, Istennek hála, semmi sem támasztotta alá.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 436
szavazógép
2007-07-17: Világfigyelő - x:

Az MKP a Benes-dekrétumok megnyitására készül

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) a szlovákiai magyarok második világháború utáni meghurcoltatását törvényesítő Benes-dekrétumok kérdéskörének megnyitására készül — jelezte Duray Miklós.
2007-07-17: Világfigyelő - Váry O. Péter:

Röviden

Dagad az MSZP-s számlabotrány
Több tízmilliós kár érhette a Pannon GSM Zrt.-t az úgynevezett tatabányai telefonszámla-ügyben, ha igaz, hogy az előfizetések mellé készülékeket is vásárolt az MSZP XXII. kerülete szervezetének volt irodavezetője — írta tegnapi számában a Magyar Nemzet.