Magyar színésznő a világhír kapujában

2021. január 13., szerda, Magazin

Stork Natasát a kontinens tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion február végén, miután a magyar színésznőt beválasztották az idei Shooting Stars programba. Az ifjú filmcsillagokat immár 24. alkalommal mutatja be a Shooting Stars program a nemzetközi filmszakmának. A háromnapos szakmai programot idén a járványhelyzetre való tekintettel online tartják meg – közölte a Nemzeti Filmintézet.

  • Stork Natasa
    Stork Natasa

A tíz fiatal tehetséget a European Film Promotion tagszervezetei –köztük az NFI – által benevezett jelöltekből választotta ki a szakma prominens személyiségeiből álló Shooting Stars-zsűri.

Stork Natasa a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című, Horvát Lili által rendezett film főszereplőjeként hívta fel magára a figyelmet. Az alakításért, melyet otthon és külföldön egyaránt méltattak, Stork Natasa Antalya, Valladolid és Les Arcs nemzetközi filmfesztiválján is elnyerte a legjobb színésznő díját. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film Magyarország hivatalos nevezettje a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmes film január 22-től látható az Egyesült Államokban.

Stork Natasa a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában végzett. A Nemzeti Színháztól kezdve a Dollár Papa Gyermekei színházi műhelyen át számos társulatban és alkalmi formációban játszott otthon és külföldön is az elmúlt években. Mozifilmekben Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv, majd Bodzsár Márk Isteni műszak című fekete komédiájában volt korábban látható. Nemrég fejezte be Szilágyi Fanni Veszélyes lehet a fagyi című filmjének forgatását, amelyben a főszereplő ikerpár mindkét tagját ő alakítja.

Az 1998-ban életre hívott Shooting Stars program Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan, Cécile de France, Anamaria Marinca és Ludivine Sagnier pályafutásának is jelentős állomása volt. Magyarországról többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és legutóbb 2018-ban Tenki Réka kapott meghívást a rangos programra, amelynek a berlini filmfesztivál adott otthont az elmúlt években.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2535
szavazógép
2021-01-13: Magazin - :

Film készül az Isten ostorából (Mátray László a főszereplő )

A járványügyi előírások szerint, a lehető legszigorúbb feltételek mellett forgatják Vidnyánszky Attila többszörös fesztiváldíjas nemzeti színházi rendezése, az Isten ostora című darab tévés változatát. A darab 2015-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadásának és legjobb rendezésének díját is elnyerte.
2021-01-13: Magazin - :

Folytatódik a Szex és New York

Az HBO Maxon folytatódik a Szex és New York népszerű kultsorozat. A streamingszolgáltató bejelentése szerint tíz epizód készül a szériához – írta meg a Variety.com filmes hírportál.