Meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

2021. január 13., szerda, Belföld

Jóváhagyta tegnapi ülésén a kormány azt a határozatot, amely szerint január 13-ától 30 nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet Romániában.

  • Fotó: servuscluj.ro
    Fotó: servuscluj.ro

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról és az ebben az időszakban érvényes járványügyi intézkedésekről szóló tervezetet az előterjesztett formában fogadta el a kabinet – áll a kormány tájékoztatásában. A határozatba foglalt védelmi intézkedések megegyeznek a jelenleg érvényben levőkkel, így továbbra is kötelező lesz az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk viselése a köztereken, üzletekben, tömegközlekedési eszközökön és a munkahelyen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2537
szavazógép
2021-01-13: Belföld - :

Hírsaláta

KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS VAGY MANIPULÁCIÓ? December végén több hírcsatornán is megjelent egy felhívás, mely szerint naponta körülbelül ötszáz új koronavírus-esetet diagnosztizálnak a csomagolatlan kenyér fogyasztása miatt.
2021-01-13: Belföld - :

Befagyasztják a közalkalmazotti béreket

A Cotroceni-palotában tartott tegnapi sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis államfő rámutatott: helyénvalónak tartja a közalkalmazotti bérek befagyasztására vonatkozó döntést, tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány miatt válságban van a gazdaság, kevesebb pénz van az államkasszában.