Befagyasztják a közalkalmazotti béreket

2021. január 13., szerda, Belföld

A Cotroceni-palotában tartott tegnapi sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis államfő rámutatott: helyénvalónak tartja a közalkalmazotti bérek befagyasztására vonatkozó döntést, tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány miatt válságban van a gazdaság, kevesebb pénz van az államkasszában.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

„Nem beszélhetünk a közszférában dolgozók fizetésének emeléséről mindaddig, amíg nem lábalunk ki a gazdasági válságból. Nincs szó megszorításokról, mert nem csökkentették a béreket, a nyugdíjakat, a nyugdíjasok megkapják azt az emelést, amelyről tavaly ősszel született döntés. De fizetésemelésről sajnos nem lehet szó válsághelyzetben” – fogalmazott. Hozzátette, meggyő­ződése, hogy Románia még az év folyamán ki fog lábalni a gazdasági válságból, így újabb fizetésemelések csak ezután lesznek esedékesek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2533
szavazógép
2021-01-13: Belföld - :

Meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

Jóváhagyta tegnapi ülésén a kormány azt a határozatot, amely szerint január 13-ától 30 nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet Romániában.
2021-01-13: Belföld - :

Visszautasította a kitüntetést

A Colectiv című dokumentumfilm rendezője, Alexander Nanau visszautasított egy román állami kitüntetést az ellen tiltakozva, hogy a hatóságok nem támogatják kellően a koronavírus-járvány miatt „a csőd szélén” álló kulturális ágazatot.