Férfi kézilabda, világbajnokságCsehország és az Egyesült Államok visszalépett

2021. január 14., csütörtök, Sport

A küldöttségen belüli koronavírus-fertőzések magas száma miatt előbb Csehország, majd az Egyesült Államok jelentette be: nem vesz részt az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, mely tegnap kezdődött.

  • Svájc 26 év után szerepel ismét világbajnokságon. Fotó: Facebook / handball.ch
    Svájc 26 év után szerepel ismét világbajnokságon. Fotó: Facebook / handball.ch

Csehország válogatottja helyére Észak-­Macedónia ugrik be. A nemzetközi szövetség (IHF) szerint a cseh küldöttség eredetileg kedden akart elutazni az észak-afrikai országba, majd ezt egy nappal későbbre tolta, végül jelezte, hogy nem tud részt venni a tornán.

Kedden, szintén a fertőzések miatt, az Egyesült Államok csapata is visszalépett a világbajnokságon való részvételtől. Annyira magas volt a pozitív esetek száma, hogy alig maradt bevethető játékosa az amerikaiaknak, akiknek a helyét Svájc veszi át – közölte az IHF.

A Dániában edzőtáborozó amerikai válogatottban tizennyolc játékosnál mutatták ki a koronavírust, így szerdán mindössze tizenkét játékos utazhatott volna el Egyiptomba, a szövetségi kapitány, Robert Hedin sem tarthatott volna a csapatával.

Az egy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon 15. helyezett Észak-Macedónia a kairói G-csoportban Svédország, a házigazda Egyiptom, valamint Chile csapatával találkozik. A világbajnokságon legutóbb 1995-ben résztvevő Svájc az E-csoportban Ausztria, Norvégia és Franciaország együttesével találkozik majd. A középdöntőbe az első három helyezett jut be.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-01-14: Sport - :

Marozsán és Messi az évtized legjobb irányítója (Labdarúgás)

Marozsán Dzsenifer és Lionel Messi lett az elmúlt évtized legjobb irányítója a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS). A szervezet honlapjának híre szerint a sorrendet a 2011 és 2020 közötti időszak minősítése határozta meg, az adott esztendőben elért első helyezés 20 pontot ért, a második 19-et, a harmadik 18-at, s egy pont járt a 20. pozícióért.
2021-01-14: Sport - :

Baskíria pályázna a 2030-as téli játékokra (Olimpia)

Baskíria orosz autonóm köztársaság fontolgatja, hogy jelentkezik a 2030-as téli olimpiai játékok megrendezésére. Baskírföld fővárosa, Ufa esetleges pályázati szándékáról az ötkarikás kérdésekben otthonos insidethegames.biz portál adott hírt.