OlimpiaBaskíria pályázna a 2030-as téli játékokra

2021. január 14., csütörtök, Sport

Baskíria orosz autonóm köztársaság fontolgatja, hogy jelentkezik a 2030-as téli olimpiai játékok megrendezésére. Baskírföld fővárosa, Ufa esetleges pályázati szándékáról az ötkarikás kérdésekben otthonos insidethegames.biz portál adott hírt.

  • Tél Ufában, Baskírföld fővárosában. Fotó: russiatrek.org
    Tél Ufában, Baskírföld fővárosában. Fotó: russiatrek.org

Vitalij Szmirnov, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, aki az Orosz Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke is, támogatásáról biztosította a Volga folyó és az Urál-hegység között elterülő Baskíria olimpiarendezési tervét. Tette ezt azzal együtt, hogy a sorozatos doppingbotrányokat követően Oroszországot nemrég két évre eltiltották a nagy sporteseményekre történő jelentkezéstől is a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által életbe léptetett szankciócsomag részeként. „Ha Baskíria amúgy megfelel, miért ne, a szavazásra hét évvel a 2030-as játékok előtt kerül sor, 2023-ra pedig a szankciók véget érnek” – mondta Szmirnov. Legutóbb e hónap elején a volt szovjet tagköztársaságok közül Ukrajna jelezte, hogy foglalkoztatja a 2030-as rendezés, korábban pedig a kilenc esztendő múlva esedékes havas-jeges játékok iránt érdeklődést mutatott már Spanyolország (Barcelona), Japán (Szapporó), az Egyesült Államok (Salt Lake City) és Kanada (Vancouver) is. A 2022-es téli olimpiát Pekingben, a négy évvel későbbit Olaszországban – Milánóban és Cortina d’Ampezzóban – rendezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-01-14: Sport - :

Csehország és az Egyesült Államok visszalépett (Férfi kézilabda, világbajnokság)

A küldöttségen belüli koronavírus-fertőzések magas száma miatt előbb Csehország, majd az Egyesült Államok jelentette be: nem vesz részt az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, mely tegnap kezdődött.
2021-01-14: Magazin - :

Tíz év alatt felépülhet Makovecz temploma

Ha még idén elkezdenék a munkálatokat, tíz év alatt felépülhetne a Makovecz Imre által megálmodott templom Budapesten – jelentette ki Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány elnöke. Mint elmondta, a Kossuth-díjas építész eredetileg egy 12. kerületi meghívásos pályázatra készítette a terveket, a templom az Apor Vilmos téren állt volna, ám ma már ez nem lehetséges. Jelenleg nincs konkrét helyszín a templom felépítéséhez.